ΑΘΗΝΑ
05:10
|
05.05.2024
Νωρίτερα, οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσαν ότι απέκρουσαν επίθεση των Χούθι της Υεμένης κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.
Στρατιωτικό ελικόπτερο των Χούτι πετά πάνω από το φορτηγό πλοίο Galaxy Leader στην Ερυθρά Θάλασσα, 20 Νοεμβρίου 2023
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι της Υεμένης, Γιαχία αλ Σαρέα, επιβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις του κινήματος Ανσαράλα πραγματοποίησαν επιχείρηση κατά αμερικανικών πλοίων, για την οποία χρησιμοποιήθηκε «μεγάλος αριθμός βαλλιστικών και ναυτικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών». Σύμφωνα με τον ίδιο, η επίθεση «Στόχευσε ένα αμερικανικό πλοίο παρέχει υποστήριξη στη σιωνιστική οντότητα [Ισραήλ]».

«Η επιχείρηση αποτελεί αρχική απάντηση στην ύπουλη επίθεση από τις εχθρικές δυνάμεις των ΗΠΑ στις ναυτικές μας δυνάμεις» δήλωσε ο Σαρέα, προσθέτοντας ότι οι αντάρτες «δεν θα διστάσουν να αντιμετωπίσουν όλες τις εχθρικές απειλές, ως μέρος του νόμιμου δικαιώματος υπεράσπισης της χώρας, του λαού και του έθνους μας». Επανέλαβε επίσης ότι οι Χούθι θα συνεχίσουν να «αποτρέπουν τα ισραηλινά πλοία ή τα πλοία που κατευθύνονται προς την κατεχόμενη Παλαιστίνη από το να πλεύσουν τόσο στην Ερυθρά Θάλασσα όσο και στην Αραβική Θάλασσα. έως ότου τελειώσει η [ισραηλινή] επίθεση [στη Γάζα] και ο αποκλεισμός έχει αρθεί».

Νωρίτερα, οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσαν ότι απέκρουσαν επίθεση των Χούθι της Υεμένης κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

 ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς σχολίασε σε ανάρτησή του το περιστατικό, δηλώνοντας πως, οι πολεμικές ναυτικές δυνάμεις της χώρας «απέτρεψαν με επιτυχία τη σοβαρότερη έως σήμερα επίθεση κατά του Βασιλικού Ναυτικού», ευχαριστώντας το πλήρωμα του HMS Diamond και επαινώντας το για την κατάρριψη επτά μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού εκτοξεύτηκαν «ιρανικού σχεδιασμού μη επανδρωμένα αεροσκάφη επίθεσης, κατευθυνόμενοι και βαλλιστικοί πύραυλοι» από περιοχές που ελέγχονται από τους Χούθι της Υεμένης προς διεθνείς ναυτιλιακές λωρίδες. στη νότια Ερυθρά Θάλασσα. γύρω στις 21:15 τοπική ώρα την Τρίτη.

Δεκαοκτώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δύο κατευθυνόμενοι και ένας βαλλιστικός πύραυλος καταρρίφθηκαν από πολεμικά αεροσκάφη F/A-18 από το αεροπλανοφόρο USS Dwight D Eisenhower και από τέσσερα αντιτορπιλικά, τα USS Gravely, USS Laboon, USS Mason και το βρετανικό HMS Diamond, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με τους ίδιους, δεν προκλήθηκε καμία ζημιά σε αμερικανικά πολεμικά ή εμπορικά πλοία από την επίθεση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα