ΑΘΗΝΑ
01:54
|
05.05.2024
Στη συνάντηση συζήτησαν την ιδέα της «επαναμετανάστευσης» των αιτούντων άσυλο αλλά και των Γερμανών πολιτών ξένης καταγωγής, μέσω μαζικών απελάσεων.
Διαδήλωση κατά της μετανάστευσης από υποστηρικτές του δεξιού λαϊκιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), Νοέμβριος 2015
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πολιτικοί του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), συμπεριλαμβανομένης της προσωπικής βοηθού της αρχηγού του κόμματος, Άλις Βάιντελ, συναντήθηκαν με τον επικεφαλής του εθνικιστικού ακροδεξιού κινήματος «Identitarian» και με νεοναζί ακτιβιστές, με στόχο την ενορχήστρωση ενός «βασικού σχεδίου» για μαζικές απελάσεις μεταναστών και προσφύγων, στην περίπτωση που το κόμμα αναλάβει την εξουσία της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

Η συνάντηση, η οποία αναφέρθηκε για πρώτη φορά την Τετάρτη από το ερευνητικό πρακτορείο Correctiv, πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο σε ένα ξενοδοχείο στα περίχωρα της γερμανικής πόλης Πότσνταμ, στην πρωτεύουσα του Βρανδεμβούργου. 

Διαμαρτυρία μελών του εθνικιστικού κινήματος «Identitarian», κρατώντας πανό, καλώντας στο κλείσιμο των συνόρων

Σύμφωνα με τον Guardian, η πρόσκληση για την εν λόγω συνάντηση την περιέγραφε ως μια ευκαιρία να δημιουργηθεί «μια συνολική εικόνα ενός γενικού σχεδίου» απέλασης μεταναστών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, όχι μόνο δύο πολιτικοί του AfD σε κρατικό και δημοτικό επίπεδο, αλλά και η βουλευτής του κόμματος , Τζέρριτ Χούι, καθώς και ο πρώην βουλευτής, Ρόλαντ Χάρτγουιγκ.

Τα στελέχη του AfD συναντήθηκαν με τον Αυστριακό ακροδεξιό Μάρτιν Σέλνερ, ο οποίος είναι βασικό πρόσωπο της πανευρωπαϊκής «Νέας Δεξιάς» και του οποίου απαγορεύτηκε οριστικά το 2019 η είσοδος στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω των εξτρεμιστικών του απόψεων.

Ο Αυστριακός ακροδεξιός «ακτιβιστής» Μάρτιν Σέλνερ

Ο Σέλνερ ηγείτο του ακροδεξιού κινήματος «Identitarian» στην Αυστρία, το οποίο αντιτίθεται ανοιχτά στην ιδέα των πολυπολιτισμικών κοινωνιών και ενστερνίζονται τη θεωρία συνωμοσίας της «μεγάλης αντικατάστασης», η οποία «βλέπει» την μεταναστευτική κρίση ως ένα σχέδιο αντικατάστασης του λευκού πληθυσμού της Ευρώπης με ανθρώπους από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Ακόμα, ο Σέλνερ προωθεί την ιδέα της «επαναμετανάστευσης», δηλαδή τη βίαιη επιστροφή μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους μέσω μαζικών απελάσεων. Τέτοιες απελάσεις θα στοχεύουν όχι μόνο τους αιτούντες άσυλο αλλά, όπως διευκρίνισε ο Σέλνερ σε πρόσφατο άρθρο για το περιοδικό New Right Sezession, και πολίτες με γερμανικά διαβατήρια που, όπως ισχυρίζεται, «δημιουργούν επιθετικές, ταχέως αναπτυσσόμενες παράλληλες κοινωνίες».

Οι ιδέες που συζητήθηκαν στη συνάντηση, σύμφωνα με το Correctiv, περιελάμβαναν τις απελάσεις μεταναστών σε ένα ανώνυμο κράτος της βόρειας Αφρικής, το οποίο θα «παρείχε» χώρο για έως και 2 εκατομμύρια ανθρώπους. Ο Σέλνερ φέρεται να πρότεινε την απέλαση και όσων Γερμανών προωθούν τα δικαιώματα των μεταναστών.

Με επιστολή του στον Guardian, ο Σέλνερ επιβεβαίωσε ότι είχε παρουσιάσει την ιδέα της «επαναμετανάστευσης» στη συνάντηση, αλλά είπε ότι δεν επρόκειτο για ένα «μυστικό σχέδιο» και ότι τα σχόλιά του είχαν παρουσιαστεί εκτός πλαισίου.

Αλλά και η βουλευτής της AfD, Tζέρριτ Χούι, παραδέχτηκε στο μέσο την συμμετοχή του στην συνάντηση και την αναφορά στο σχέδιο «επαναμετανάστευσης», δηλώνοντας πως είχε παρουσιάσει αντίστοιχο πρόγραμμα στο κόμμα του το 2017, το οποίο δεν έγινε δεκτό.

Η AfD έχει αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με το ακροδεξιό κίνημα «Identitarian» στο παρελθόν, αν και τα τελευταία χρόνια δεν προσπαθεί ιδιαίτερα να αποστασιοποιηθεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα