ΑΘΗΝΑ
06:06
|
02.05.2024
Ο «νέος» υπουργός Υγείας υπόσχεται διαγραφή προστίμων σε όσους ηλικιωμένους δεν είχαν κάνει κατά τη διάρκεια της πανδημίας το εμβόλιο για τον κορονοϊό.
Καμπάνια ενημέρωσης για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην τεράστια σημασία του εμβολιασμού τόσο για τη γρίπη όσο και για τον κορονοϊό εστίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά την ενημέρωση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο υπουργείο Υγείας για την πορεία του κορονοϊού. Το Υπουργείο, όπως είπε, θα κάνει μεγάλη καμπάνια για να πείσει για την αξία για τη δημόσια υγεία να κάνει κάποιος το εμβόλιο για τον κορονοϊό. «Θα σκεφτούμε όλους τους τρόπους για να φτάσει σε όλους το εμβόλιο» είπε ο υπουργός.

Ανακοίνωσε επίσης, πως θα κατατεθεί άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για διαγραφή προστίμων σε όσους ηλικιωμένους δεν είχαν κάνει κατά τη διάρκεια της πανδημίας το εμβόλιο για τον κορονοϊό. «Τείνουμε κλάδο ελαίας. Διαγράφουμε με νομοθετική ρύθμιση τα πρόστιμα στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας που δεν είχαν εμβολιαστεί στην περίοδο της πανδημίας. Το εμβόλιο δεν γίνεται με το ζόρι. Ο Covid ήρθε εδώ για να μείνει. Ο ετήσιος εμβολιασμός, όπως κάνουμε με την γρίπη, θα πρέπει να γίνει ρουτίνα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε, «θα χρησιμοποιηθούν όλα τα εμβολιαστικά κανάλια όπως και για το εμβόλιο της γρίπης, αν είναι δυνατόν και τα φαρμακεία».

Εκτός από τον κ. Γεωργιάδη στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Χρήστος Χριστοδούλου και η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ.

«Να ξοδέψουμε όσο περισσότερο χρόνο και κόπο μπορούμε για να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη, η οποία δεν έχει πάει χειρότερα σε σχέση με πέρυσι», κατέληξε και έδωσε τον λόγο στην κ. Αγαπηδάκη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα