ΑΘΗΝΑ
15:52
|
02.05.2024
Οκτώ άτομα εντοπίστηκαν σε βραχώδη περιοχή ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων.
Φωτογραφία αρχείου από προηγούμενο ναυάγιο στα ελληνικά χωρικά ύδατα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο ναυάγιο με μετανάστες και πρόσφυγες, σημειώθηκε ανοικτά της Λέσβου. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ένας άνδρας και μία γυναίκα ηλικίας, περίπου 25 με 30 ετών, ανασύρθηκαν νεκροί από το Λιμενικό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος, οι σοροί των δύο προσφύγων-μεταναστών εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Αγίου Γεωργίου Λουτρόπολης Θέρμης, ενώ ένα άτομο έχει διακομιστεί σε νοσοκομείο της Λέσβου. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν πως ακόμη ένας ακόμα νεκρός έχει εντοπισθεί και γίνεται προσπάθεια ανάσυρσης του πτώματος.

Η βάρκα με τον άγνωστο αριθμό επιβαινόντων απέπλευσε από τις ακτές της Τουρκίας.

Οι αρχές εντόπισαν οκτώ άτομα σώα σε βραχώδη περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδα stonisi, στη βάρκα, σύμφωνα με μαρτυρίες φέρονται να επέβαιναν συνολικά 36 άτομα.

Οι οκτώ διασωθέντες, σύμφωνα με την ίδια τοπική πηγή, έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Καρά Τεπέ.

Οι υπόλοιποι περίπου 24 επιβαίνοντες φέρονται να έχουν διαφύγει σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές στα γύρω βουνά χωρίς να αποκλείεται κάποιοι από αυτούς να έχουν πέσει στη θάλασσα και να έχουν πνιγεί. 

Οι έρευνες συνεχίζονται από ξηράς με χερσαία μέσα με τη συνδρομή και της ΕΛ.ΑΣ, ενώ στην περιοχή επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι έντασης 8-9 μποφόρ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίσυρος: Προφυλακιστέος ο αρχαιοφύλακας που παρενοχλούσε ανήλικα

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Αλβανία: Ζευγάρι ηλικιωμένων Ελλήνων βρέθηκε δολοφονημένο στο σπίτι του

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα