ΑΘΗΝΑ
08:37
|
09.05.2024
Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως δεν θα ζητήσει κομματική πειθαρχία στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Από την συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Θα νομοθετήσουμε την ισότητα στο γάμο στο ζήτημα σύναψης μίας γαμήλιας σχέσης που είναι και ένα νομικό θέμα που είναι από τη φύση του ένας «συνεκτικός θεσμός που ενέχει έννοια σταθερότητας» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνέντευξη που δίνει από το απόγευμα στην ΕΡΤ με επίκεντρο τον νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνησή του για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνο-υιοθεσία.

«Αυτό που θέλω να φέρω δεν είναι κάτι επαναστατικό είναι 15 χώρες της ΕΕ έχουν ήδη ψηφίσει ανάλογο νομικό πλαίσιο. Δεν μιλάμε ούτε για εκκλησία, ούτε για ρύζια, ούτε για κάτι τέτοιο…Σέβομαι απόλυτα όλες τις απόψεις. Δεν θέλω αυτό το θέμα να διχάσει την ελληνική κοινωνία αλλά θέλω να οδηγήσει σε έναν κοινό τόπο. Η εκκλησία ήταν απέναντι στον πολιτικό γάμο, στην καύση των νεκρών αλλά η ελληνική πολιτεία νομοθέτησε αυτά τα θέματα σεβόμενη το ρόλο της Εκκλησίας…Άρα, προφανώς και θα ακούσουμε τις απόψεις της Εκκλησίας, θα σεβαστούμε τη διαφορετική άποψη αλλά θα νομοθετήσουμε…» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν κάνουμε τίποτε στο καθεστώς της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και αυτό είναι μία σημαντική διαφοροποίηση από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ… Δεν θα γίνουμε εργαστήρι πειραμάτων στην Ελλάδα με τις πιο προχωρημένες ιδέες, π.χ. όπως ένας άνδρας μόνος του να χρησιμοποιήσει παρένθετη μητέρα για να κάνει δικό του παιδί» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Σε άλλο σημείο ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ζητήσει κομματική πειθαρχία από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ποντάροντας στο ενδεχόμενο να ψηφιστεί το νομοσχέδιο από τους βουλευτές κομμάτων της αντιπολίτευσης που θα το υποστηρίξουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Ινδικές εκλογές: AI deepfakes στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το Αζερμπαϊτζάν και η Βουλγαρία ενισχύουν την εταιρική στρατηγική συνεργασία

Άμστερνταμ: 125 συλλήψεις στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ

Μπάιντεν: Τέλος τα όπλα για Ισραήλ εάν εισβάλει στην Ράφα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα