ΑΘΗΝΑ
07:20
|
03.05.2024
Κάθε πολιτική που εφαρμόζουμε λαμβάνεται με άξονα την Τουρκία εξήγησε ο Ερντογάν σε εκδήλωση για τα 97 χρόνια από την ίδρυση της ΜΙΤ.
Ο Τούρκος Πρόεδρος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη «Γαλάζια Πατρίδα» ξαναθυμήθηκε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς, όπως φαίνεται, έληξε η περίοδος «μέλιτος» που ξεκίνησε στο τέλος του 2023 μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μιλώντας σε εκδήλωση στην Άγκυρα για την 97η επέτειο από την ίδρυση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) ο Ερντογάν εξέφρασε την «ισχυρή θέληση» της κυβέρνησής του να προστατεύσει τη «Γαλάζια Πατρίδα» από το Αιγαίο ως τη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο.

Γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις «συμβουλές» Γερμανίας, ΗΠΑ και άλλων ΝΑΤΟϊκών εταίρων της Τουρκίας για «νηνεμία» στο Αιγαίο, ο Ερντογάν επανήλθε στο γνώριμο ύφος του ξεκαθαρίζοντας πως η πολιτική της χώρας του καθορίζεται με βάση τα «εθνικά συμφέροντα» και όχι με βάση τι θα πουν οι άλλοι.

«Όπως και στο παρελθόν, δεν ενεργούμε υπολογίζοντας το τι θα πουν οι άλλοι. Κάθε απόφαση που λαμβάνουμε στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική, κάθε πολιτική που εφαρμόζουμε λαμβάνεται με άξονα την Τουρκία. Επιδιώκουμε να κάνουμε ό,τι απαιτούν τα συμφέροντα του έθνους μας, ό,τι χρειάζεται η Τουρκία, ανεξάρτητα από το τι θα πουν οι άλλοι. Υπερασπιζόμαστε θαρραλέα τα συμφέροντα του έθνους μας κάνοντας τα σωστά βήματα την κατάλληλη στιγμή, τόσο στη διπλωματία όσο και σε στρατιωτικό πεδίο» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην στήριξη που έδωσε η κυβέρνησή του στον Λίβυο δοτό πρωθυπουργό Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά προκειμένου να απλώσει το «μακρύ χέρι» της Τουρκίας και στη βόρεια Αφρική, λέγοντας:

«Η υποστήριξή μας στη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης, με την οποία μας συνδέουν πανάρχαιοι δεσμοί, είναι ένα από αυτά. Η ισχυρή βούλησή μας να προστατεύσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα μας από το Αιγαίο μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο είναι ένα από (τα παραδείγματα) αυτά. Τα παραδείγματα αυτά μπορούν να αυξηθούν. Όπως καμία επιτυχία δεν είναι τυχαία, έτσι και κανένα από τα επιτεύγματα της χώρας μας σε διάφορους τομείς δεν ήταν τυχαίο.

Σε όλα αυτά τα επιτεύγματα συνέβαλαν ο κόπος, ο αγώνας, ο ιδρώτας και η ψυχή του στρατού μας, της αστυνομίας, του υπουργείου Εξωτερικών και άλλων οργάνων, ιδίως της ΜΙΤ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα