ΑΘΗΝΑ
05:55
|
18.05.2024
Βρετανικά ΜΜΕ μεταδίδουν έκτακτη αποψινή συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου με στόχο...τους Χούθι της Υεμένης.
Βρετανοί στρατιωτικοί σε πλοίο στην Ερυθρά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με περαιτέρω επικίνδυνη ένταση τροφοδοτούν σήμερα την κατάσταση ανοικτά της Υεμένης οι δηλώσεις και οι διαδοχικές συσκέψεις στους κόλπους της κυβέρνησης του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ.

Πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας Daily Telegraph ανέφεραν πως απόψε πραγματοποιείται έκτακτο υπουργικό συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης  με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού εκτιμώντας πως επίκεινται επιθέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ κατά των Χούθι της Υεμένης λόγω των επιθέσεων που εξαπολύουν κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η έκτακτη τηλεδιάσκεψη γίνεται αφού προηγήθηκαν οι συνεδριάσεις του μικρού υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας,Cobra, και του συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας ανέφεραν πως ΗΠΑ και Βρετανία ετοιμάζονται να χτυπήσουν τους ιρανόφιλους σιίτες αντάρτες Χούθι στην Υεμένη για να προστατεύσουν τη ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα. Εχοντας πιθανώς παρόμοια πληροφόρηση, ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Guardian ανέφερε πως «οποιαδήποτε χτυπήματα του Ηνωμένου Βασιλείου (σ.σ. κατά των Χούθι) αναμένεται να έχουν και την εμπλοκή αμερικανικών δυνάμεων».

Την Τετάρτη ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Γκραντ Σαπς, είχε υπαινιχθεί πως πλησιάζει μία πιθανή επίθεση κατά των Χούθι δηλώνοντας: «Να μην αμφιβάλλετε καθόλου ότι το Ιράν καθοδηγεί ό,τι συμβαίνει εκεί στην Ερυθρά Θάλασσα, παρέχοντάς τους όχι μόνο εξοπλισμό για να πραγματοποιούν αυτές τις επιθέσεις, αλλά επίσης συχνά μάτια και αφτιά που επιτρέπουν τα χτυπήματα. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι με τους Χούθι, ότι αυτό πρέπει να σταματήσει και αυτό είναι το απλό μήνυμά μου προς αυτούς σήμερα».

Την ίδια μέρα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν προειδοποίησε πως εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις των Χούθι «θα υπάρξουν συνέπειες».

Νωρίτερα απόψε ο ηγέτης του κινήματος Ανσαράλα των Χούθι, Αμπντούλ-Μαλίκ αλ Χούθι, ξεκαθάρισε πως θα αρκεστεί «στην αρχική απάντηση απέναντι στην αμερικανική επιθετικότητα» τονίζοντας πως «καμία αμερικανική παραβίαση δεν θα μείνει αναπάντητη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Εντοπίστηκαν τρία πτώματα ομήρων της Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα