ΑΘΗΝΑ
18:51
|
07.06.2026
Ο ηγέτης του κινήματος Ανσαράλα προειδοποίησε τις χώρες να μην συμμετάσχουν στην επιχείρηση «Prosperity Guardian», συμβουλεύοντας τες να προφυλάξουν τα συμφέροντά τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Υεμένη «δεν θα αρκεστεί στην αρχική της απάντηση απέναντι στην αμερικανική επιθετικότητα» , δήλωσε ο ηγέτης του κινήματος Ανσαράλα, Αμπντούλ-Μαλίκ αλ Χούθι, σε ομιλία που εκφώνησε την Πέμπτη, υποσχόμενος περαιτέρω δράση.

Οι δηλώσεις του ηγέτη των Χούθι της Υεμένης έρχεται μετά την χθεσινή ανάληψη ευθύνης του κινήματος, για την επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και πυραύλους κατά αμερικανικού πολεμικού πλοίου.

Αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες περιφερειακές εξελίξεις και την κινητοποίηση των ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα, ο αλ Χούθι δήλωσε ότι η χώρα θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να αντιμετωπίσει την επιθετικότητα των ΗΠΑ στην Υεμένη, προσθέτοντας ότι καμία αμερικανική παραβίαση δεν θα μείνει αναπάντητη.

Ακόμα, ο ηγέτης του κινήματος Ανσαράλα, προειδοποίησε τις χώρες να μην συμμετάσχουν στην επιχείρηση «Prosperity Guardian», συμβουλεύοντας τα να προφυλάξουν τα συμφέροντά τους και «να μην παρασυρθούν στον, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, συνασπισμό».

Λίγο πριν την Πρωτοχρονιά, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ επιτέθηκε σε τρία ταχύπλοα των Χούθι της Υεμένης, προκαλώντας τον θάνατο 10 μαχητών και τραυματίζοντας άλλους δύο. Η επίθεση στα ταχύπλοα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης «Prosperity Guardian», με σκοπό την προστασία εμπορικών πλοίων από επιθέσεις των μαχητών.

Κατά την διάρκεια του διαγγέλματος, κάλεσε τον Αραβικό κόσμο να συμμετάσχει στο μποϊκοτάζ σε ισραηλινά και αμερικανικά προϊόντα, αλλά και τους πολίτες της Υεμένης να συμμετάσχουν σε μαζική πορεία στην πρωτεύουσα της χώρας, Σαναά.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πόλεμος στο Ιράν: Οι ΗΠΑ κατέρριψαν 2 ιρανικά drone – Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Βηρυτό (upd)

Ο ΟΠΕΚ+ θα αντισταθμίσει την υπερπαραγωγή μέχρι το τέλος του 2026

Το Περού ψηφίζει σε αμφίρροπη 2η εκλογική αναμέτρηση για τις προεδρικές εκλογές

ΠΑΣΟΚ για το δημοσίευμα του «Βήματος» περί συμφωνητικού Intellexa – EYΠ για τη χρήση του Predator

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα