ΑΘΗΝΑ
05:57
|
25.04.2024
Το πολεμικό πλοίο αναμένεται να μεταβεί στην περιοχή μέσα στις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένου του πληρώματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την φρεγάτα «Υδρα» θα στείλει το Πολεμικό Ναυτικό στην Ερυθρά Θάλασσα, ώστε να συμμετάσχει  στην πολυεθνική, υπό τις ΗΠΑ, επιχείρηση, «Prosperity Guardian», με σκοπό να προστατεύσει εμπορικά πλοία από τις επιθέσεις των Χούθι της Υεμένης, οι οποίες έχουν αναγκάσει πολλές ναυτιλιακές εταιρίες να αναστείλουν τα δρομολόγιά τους στην περιοχή.

Το πολεμικό πλοίο αναμένεται να μεταβεί στην περιοχή μέσα στις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένου του πληρώματος, το οποίο θα αποτελείται από 200 και πλέον άτομα.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, το συγκεκριμένο πλοίο, μία από τις τέσσερις τύπου ΜΕΚΟ 200 ΗΝ που διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό, επιλέχθηκε λόγω του βαρύ οπλισμού που φέρει αλλά και της άρτιας λειτουργίας των δορυφορικών του συστημάτων. Σε περίπτωση βλάβης της φρεγάτας, ως πλοίο αντικατάστασης το Αρχηγείο Στόλου προκρίνει τη φρεγάτα «Ψαρά».

Το πολεμικό πλοίο, το οποίο διαθέτει ελικόπτερο, θα είναι επανδρωμένο, με ειδικό στρατιωτικό κλιμάκιο το οποίο θα χειρίζεται τα drones με τα οποία θα είναι εξοπλισμένη η φρεγάτα. Ταυτόχρονα θα διαθέτει συμπληρωματικά ομάδα ασφαλείας, ανεβάζοντας τον αριθμό του προσωπικού σε περισσότερα από 200 άτομα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, είχε προαναγγείλει την, κατ’εντολή Μητσοτάκη, απόφαση για αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα ώστε να συνδράμει στην επιχείρηση, κάνοντας λόγο για «μέγιστη πρόκληση ασφάλειας στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας και του κόλπου του Άντεν», τονίζοντας πως η Ελλάδα έχει πρωταρχικό συμφέρον για τη διατήρηση της ελευθερίας των θαλασσίων οδών.

Οι Χούθι της Υεμένης έχουν εξαπολύσει στοχευμένες επιθέσεις κατά εμπορικών πλοίων ισραηλινών συμφερόντων, αντιτιθέμενοι στον πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Παράλληλα, δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Times κάνει λόγο για επικείμενη στρατιωτική επέμβαση κατά των Χούθι στην Υεμένη από τις ΗΠΑ, την Βρετανία και άλλη μια ευρωπαϊκή χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα