ΑΘΗΝΑ
08:31
|
21.05.2024
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το νομοσχέδιο «θα προσφέρει στην εκτελεστική εξουσία την αναγκαία εξουσιοδότηση για να κατασχέσει ρωσικά κρατικά κεφάλαια προς όφελος της Ουκρανίας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νομοσχέδιο που θα επιτρέπει την δέσμευση των «παγωμένων» ρωσικών κεφαλαίων, αξίας σχεδόν 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, «σπρώχνει» η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έτσι ώστε να αποσταλούν στο καθεστώς του Κιέβου ως βοήθεια «για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας».

Η αμερικανική κυβέρνηση χαιρετίζει το νομοσχέδιο «για λόγους αρχής», προσθέτοντας ότι «θα προσφέρει στην εκτελεστική εξουσία την αναγκαία εξουσιοδότηση για να κατασχέσει ρωσικά κρατικά κεφάλαια προς όφελος της Ουκρανίας», ανέφερε το Bloomberg σε δημοσίευμά του, επικαλούμενο σημείωμα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ προς την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.

Το σημείωμα, που στάλθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, προτείνει να υπάρξει πρώτα συζήτηση περί του θέματος με τις κυβερνήσεις των G7, έτσι ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε δημιουργία «δυσπιστίας» απέναντι στις ΗΠΑ, αναφορικά με οικονομικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, η κυβέρνηση και οι ηγέτες των χωρών του φόρουμ των G7, «διερευνούν όλες τις πιθανές επιλογές που συμφωνούν με το νομικό πλαίσιο και το διεθνές δίκαιο, ώστε να βοηθήσουν την Ουκρανία να λάβει αποζημίωση από τη Ρωσία».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ιράν αποχαιρετά τον πρόεδρό του Εμπραχίμ Ραϊσί

Ευρωεκλογές: Συνεχίζονται οι περιοδείες των πολιτικών αρχηγών

Μερικές πρώτες σκέψεις για τον θάνατο του προέδρου του Ιράν

Τι είπε απόψε στο διάγγελμά του ο Νετανιάχου για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα