ΑΘΗΝΑ
00:26
|
06.05.2024
Ο Πρωθυπουργός ευτέλισε τη λογική, σχολίασε αιχμηρά το ΠΑΣΟΚ. Για παρότρυνση σε αποχή κατηγορεί ο Σωκράτης Φάμελλος τον κ. Μητσοτάκη.
Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΕΡΤ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με συνέντευξή του στην ΕΡΤ άνοιξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη συζήτηση για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το δικαίωμα στην τεκνοθεσία. Ο Πρωθυπουργός έδειξε ότι δε βιάζεται και επανέλαβε ότι θέλει το θέμα «να ωριμάσει στην κοινωνία πριν φέρω την εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο».

«Αυτό το οποίο θα νομοθετήσουμε είναι την ισότητα στον γάμο. Δηλαδή, την απαλοιφή οποιασδήποτε διάκρισης ανάλογα με τον σεξουαλικό προσανατολισμό στο ζήτημα της σύναψης μιας σχέσης γάμου. Που ουσιαστικά τι είναι ο γάμος; Είναι το επιστέγασμα της αγάπης μεταξύ δύο ανθρώπων. Είναι ταυτόχρονα, όμως, και ένα νομικό συμβόλαιο με δικαιώματα και υποχρεώσεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης διευκρινίζοντας ότι δεν θα τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.

Υπογράμμισε ότι ήδη «20 χώρες στην Ευρώπη έχουν νομοθετήσει την ισότητα στον γάμο», άρα «εμείς δεν ανακαλύπτουμε την πυρίτιδα» και ξεκαθάρισε ότι «μιλάμε για πολιτικό γάμο, όχι θρησκευτικό».

Οσον αφορά στην τεκνοθεσία, είπε ότι «τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν ήδη παιδιά, αλλά δεν έχουν ίσα δικαιώματα. Αν πεθάνει η μητέρα για παράδειγμα, η σύντροφός της δεν έχει κανένα νομικό δικαίωμα στο παιδί». Ερωτηθείς σε τι διαφοροποιείται η πρόταση της κυβέρνησης από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως δεν θα πειράξει καθόλου το καθεστώς της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. 

Φάμελλος-ΣΥΡΙΖΑ: Η λύση είναι μία

«Για να καλύψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις αντιθέσεις και τις διαφωνίες βουλευτών του, τους υποδεικνύει την αποχή από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για το δικαίωμα στο γάμο», σχολίασε σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Η λύση είναι μία», τονίζει. «Να υιοθετήσει και να ψηφίσει την πρόταση νόμου του #ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ. Να μην μπλέξει σε ακροβατισμούς και σε περιορισμό δικαιωμάτων των πολιτών. Και να σεβαστεί το δικαίωμα όλων στο γάμο και στη δημιουργία οικογένειας», πρόσθεσε.

ΠΑΣΟΚ: Ο Πρωθυπουργός ευτέλισε τη λογική

«Μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρωθυπουργό των υποκλοπών, της υποβάθμισης των θεσμών, των παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη και της μεταμεσονύκτιας άλωσης των ανεξάρτητων αρχών, δεν δεχόμαστε. Ας μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, όταν μιλά για εργαλειοποίηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», σχολίασε αιχμηρά το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για τα όσα επικριτικά είπε για τον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ.

«Ο κ. Πρωθυπουργός βουτηγμένος στην αλαζονεία ευτέλισε σήμερα την απλή λογική. Πόσο θεσμική συμπεριφορά είναι άραγε η προτροπή σε αποχή, και ενώ διστάζει να επιβάλλει κομματική πειθαρχία ακόμα και στους Υπουργούς του, να το ζητά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης;

Δηλαδή, πολύ απλά τους παροτρύνει να μην εμφανιστούν στη Βουλή εκείνη την ημέρα, γιατί κάποιοι άλλοι θα κάνουν… τα ρεπό τους», ανέφερε η Χαριλάου Τρικούπη.

Υπογραμμίζει ακόμη, πως στο μεγάλο ζήτημα της ακρίβειας που πλήττει κάθε νοικοκυριό, με την αγοραστική δύναμη να έχει κατρακυλήσει, τα ενοίκια να αυξάνονται συνεχώς, οι τιμές των τροφίμων να έχουν αυξηθεί κατά 25% και βασικά αγαθά όπως το βρεφικό γάλα, να πωλείται έως και 213% πιο ακριβά από άλλες χώρες της Ευρώπης, συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως απλός σχολιαστής. «Σήμερα μάλιστα, ανακάλυψε μετά από δυόμισι χρόνια, που φωνάζουμε, τον πληθωρισμό της απληστίας καθώς και ότι οι πολυεθνικές αισχροκερδούν εις βάρος του ελληνικού λαού, ενώ τα όποια πρόστιμα επιβλήθηκαν έχουν αργήσει δραματικά πολύ. Κρείττον του λαλείν το σιγάν», καταλήγει στο σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. 

ΚΚΕ: Δεν είναι προοδευτικές οι δυνάμεις που δεν προχώρησαν έστω τον διαχωρισμό κράτους εκκλησίας

Η κυβέρνηση δεν είναι και ούτε μπορεί να είναι υπερασπιστής της προόδου και των λαϊκών αναγκών, ούτε είναι προοδευτικές δυνάμεις εκείνες που δεν προχώρησαν έστω τον διαχωρισμό κράτους εκκλησίας, σημείωσε η βουλευτής του ΚΚΕ Βιβή Δάγκα μιλώντας στο κανάλι «kontra» με αφορμή τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ και την συζήτηση για τον γάμο των ομόφυλων. 

Σημείωσε ότι το παιδί έχει δικαίωμα στην μητρότητα και στην πατρότητα και ότι το ΚΚΕ διαφωνεί με την διαγραφή αυτών των εννοιών από το νομοθετικό πλαίσιο διότι αυτή είναι η αντικειμενική βάση, η σχέση γυναίκας άνδρας στην τεκνοποποίηση. Πρόσθεσε ότι η διαγραφή της μητρότητας και της πατρότητας ουσιαστικά οδηγεί στα περί γονέα 1, γονέα 2 και των πολλαπλών γονέων.  Ανάφερε ότι μπορούν να συζητηθούν προβλήματα της καθημερινότητας και να υπάρξουν βελτιώσεις σε ζητήματα που αφορούν παιδιά και τη σχέση τους με τον σύντροφο του φυσικού ή θετού γονέα. 

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι ανοίγει ο δρόμος της εμπορευματοποίησης της τεκνοθεσίας μιλώντας για τον κίνδυνο της εμπορίας παιδιών, ενώ στην παρένθετη κύηση σημείωσε ότι τα κέρδη παγκόσμια φτάνουν τα 14 δισ. δολάρια το χρόνο! Σχολίασε ότι πρόοδος δεν είναι δηλώσεις, όπως αυτές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που ανοίγουν το δρόμο στην ευγονική, ούτε η διαγραφή στο νόμο της αντικειμενικής πραγματικότητας. Η Βιβή Δάγκα τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι απέναντι στις σκοταδιστικές απόψεις. 

Βελόπουλος: Ο Μητσοτάκης κατέρριψε ακόμα και τη Βιολογία

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος υποστήριξε ότι «ο πρωθυπουργός δυστυχώς εκτός από την αλήθεια κατέρριψε ακόμα και την επιστήμη της Βιολογίας ανακαλύπτοντας ‘τρίτο φύλο’, ενώ ψεύδεται και για την ‘παρένθετη μητρότητα’, αφού με το νόμο του, οι ‘εύποροι ενδιαφερόμενοι’ θα μπορούν να ‘μισθώνουν’ φτωχές γυναίκες στο εξωτερικό». Όπως πρόσθεσε, «η χλευαστική αναφορά του (μιλώντας για ‘ρύζια’) στο Ιερό Μυστήριο του Ορθόδοξου Γάμου, απλώς επιβεβαιώνει την Ελληνική Λύση όταν μιλά για χριστιανοφοβία της κυβέρνησης». Στη συνέχεια ο Κυριάκος Βελόπουλος, επισήμανε ότι «ήρθε η ώρα επιτέλους να μιλήσει και η Εκκλησία, η οποία περιέργως δεν ορθώνει ανάστημα».

 «Αποδεικνύεται πλέον, ότι μόνον η Ελληνική Λύση υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πατρίδας και της κοινωνίας. Εμείς δεσμευόμαστε ότι όταν ο λαός μας εμπιστευθεί την διακυβέρνηση της χώρας, θα καταργήσουμε άμεσα αυτόν τον αντικοινωνικό και αντιχριστιανικό νόμο. Ασκώντας παράλληλα υπερήφανη εξωτερική πολιτική, που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Ελλάδας και όχι των εχθρών της», κατέληξε ο Κυριάκος Βελόπουλος. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα