ΑΘΗΝΑ
02:45
|
06.05.2024
Επέστρεψαν στη βάση τους στο Ακρωτήρι, στις 3 τα ξημερώματα.
Αεροσκάφος Typhoon της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας απογειώνεται για να ενταχθεί στον συνασπισμό υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από τη βρετανική βάση στην Κύπρο απογειώθηκαν τα βρετανικά αεροσκάφη που συμμετείχαν, σήμερα τα ξημερώματα, στην κοινή επιχείρηση ΗΠΑ και Βρετανίας εναντίον θέσεων των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη.

Όπως αναφέρει το BBC, τα δύο ζεύγη αεροσκαφών Typhoon FGR4 της RAF, απογειώθηκαν από τη βάση τους, στο Ακρωτήρι, χθες το βράδυ, γύρω στις 19:30 τοπική ώρα, φέροντας κατευθυνόμενες βόμβες Paveway IV και έφτασαν πάνω από την Υεμένη λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Το μετ’ επιστροφής ταξίδι τους υποστηρίχτηκε από αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού καυσίμων τύπου Voyager το οποίο τα  συνόδευε.

Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, τα τέσσερα αεροσκάφη έπληξαν τοποθεσία στην περιοχή Μπάνι στη βορειοδυτική Υεμένη καθώς και στρατιωτικό αεροδρόμιο στην πόλη Αμπς, από όπου εκτιμάται ότι οι Χούθι εκτοξεύονταν πυραύλους Κρουζ και drones κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Τα τέσσερα Typhoon επέστρεψαν πίσω στην Κύπρο, γύρω στις 3.30 τοπική ώρα.

Κανένα από τα δύο πολεμικά πλοία του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, το αντιτορπιλικό αεράμυνας HMS Diamond και η φρεγάτα HMS Lancaster που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ερυθρά Θάλασσα, δεν συμμετείχε άμεσα στα πλήγματα, αναφέρουν οι βρετανικές πηγές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα