ΑΘΗΝΑ
04:44
|
08.05.2024
Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «δυσανάλογη» τη βία που άσκησαν οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο κατά της Υεμένης.
«Επιδιώκουν τώρα να μετατρέψουν την Ερυθρά Θάλασσα σε λίμνη αίματος»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν χρησιμοποιήσει δυσανάλογη βία στην Υεμένη, δήλωσε την ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στις επιθέσεις στην Υεμένη από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. «Σε όλες αυτές τις ενέργειες χρησιμοποιούν δυσανάλογη βία. Το Ισραήλ χρησιμοποιεί επίσης δυσανάλογη βία στην Παλαιστίνη», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος. «Επιδιώκουν τώρα να μετατρέψουν την Ερυθρά Θάλασσα σε λίμνη αίματος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε λάβει από διάφορες πηγές, η άμυνα των Χούθι είναι πολύ πετυχημένη και έχουν δώσει επιτυχημένες απαντήσεις, τόσο εναντίον των ΗΠΑ όσο και του Ηνωμένου Βασιλείου», είπε.

Σχετικά με την υπόθεση γενοκτονίας της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης, ο Ερντογάν δήλωσε ότι «τα έγγραφα που παρουσιάσαμε είναι χρήσιμα για τη Χάγη», σχολιάζοντας πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζιαμιν Νετανιάχου, δεν έχει πού να κρυφτεί και ότι δεν υπάρχει υπεράσπιση για τις ενέργειές του. «Θα έβλεπα τον πρόεδρο Χέρτζογκ σε μια πολύ πιο ειλικρινή οπτική σε αυτό το σημείο, αλλά πρόσφατα, μιμήθηκε επίσης τον Νετανιάχου, αρχίζοντας να κάνει πολύ διαφορετικές δηλώσεις», πρόσθεσε.

Η πρώτη ημέρα της δίκης ολοκληρώθηκε την Πέμπτη αφού ο πρέσβης της Νότιας Αφρικής στο Άμστερνταμ διάβασε τα εννέα προσωρινά μέτρα που ζήτησε η χώρα του από το Δικαστήριο κατά του Ισραήλ. Η νοτιοαφρικανική πλευρά παρουσίασε τους ισχυρισμούς της κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο, παραθέτοντας την αντίστοιχη αιτιολόγηση και τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει συγκεντρώσει.

Οι νομικοί εκπρόσωποι της Νότιας Αφρικής στη δίκη κατηγόρησαν το Ισραήλ για «εσκεμμένες ενέργειες κατά των κατοίκων της Γάζας, που αποδεικνύουν πρόθεση γενοκτονίας».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσκεψη Μελόνι στη Λιβύη

Νετανιάχου: Η πρόταση εκεχειρίας της Χαμάς απέχει μακράν από τις βασικές απαιτήσεις μας

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Ρωσία: «Απαράδεκτη» η απόφαση του Βερολίνου να απαγορεύσει τη ρωσική σημαία στις 8-9 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα