ΑΘΗΝΑ
14:27
|
27.04.2024
Σκίτσα για την ιστορική ακροαματική διαδικασία στο Διεθνές Δικαστήριο μετά την προσφυγή της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ.
Του Emad Hajjaj (Ιορδανία)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης λογοδοτεί το Ισραήλ για τις πολεμικές επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας και τη μακρόχρονη καταπιεστική στάση του έναντι του λαού της Παλαιστίνης.  Η υπόθεση, που ασκήθηκε από τη Νότια Αφρική στο Διεθνές Δικαστήριο (ICJ) στη Χάγη, αφορά σε κατηγορίες για παραβίαση της σύμβασης του 1948 για τη γενοκτονία, που θεσπίστηκε μετά τη μαζική δολοφονία των Εβραίων στο Ολοκαύτωμα, η οποία εξουσιοδοτεί όλες τις χώρες να διασφαλίσουν ότι αυτά τα εγκλήματα δεν επαναλαμβάνονται ποτέ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Νοτίου Αφρικής Ρόλαντ Λαμόλα, είπε στο δικαστήριο ότι η επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου δεν μπορεί να δικαιολογήσει την παραβίαση από το Ισραήλ της Σύμβασης περί Γενοκτονίας. «Καμία ένοπλη επίθεση κατά του εδάφους ενός κράτους, όσο σοβαρή και αν είναι αυτή, δεν μπορεί να δικαιολογήσει παραβίαση της σύμβασης», δήλωσε. Το Ισραήλ θα παρουσιάσει τις θέσεις του για την υπόθεση σήμερα, Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, σε μια ιστορική δίκη για το Παλαιστινιακό.

Τα σκίτσα σήμερα εστιάζουν στην ελπίδα των Παλαιστινίων για δικαίωση στη Χάγη χάρη σε ένα κράτος όπως η Νότια Αφρική, η οποία γνωρίζει από καταπίεση και απαρτχάιντ.

Nicocomix (Ιταλία)
Του Fadi Abou Hassan (Νορβηγία)

Του Ameen Alhabarah (Σαουδική Αραβία)

Του Naser Jafari (Ιορδανία)

Του Fahd (Γερμανία)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θαύμα! Θαύμα!

17η Απρίλη-Γενική Απεργία για το 59%;  

ΕΣΥ καλά;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα