ΑΘΗΝΑ
09:29
|
03.05.2024
Ο πίνακας είχε κλαπεί πριν 11 χρόνια και σήμερα βρέθηκε και κατασχέθηκε από τους καραμπινιέρους στο σπίτι του υφυπουργού, Βιτόριο Σγκάρμπι.
Ο πίνακας του Μανέτι «Η σύλληψη του Αγίου Πέτρου»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έναν κλεμμένο πίνακα του 17ου αιώνα βρήκαν και κατάσχεσαν σήμερα οι καραμπινιέροι από το σπίτι του Ιταλού υφυπουργού Πολιτισμού, Βιτόριο Σγκάρμπι.

Πρόκειται για τον πίνακα «Η σύλληψη του Αγίου Πέτρου», που αποδίδεται στον ζωγράφο Ρουτίλιο Μανέτι.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο πίνακας είχε κλαπεί πριν 11 χρόνια από το κάστρο του Μπουριάσκο, έξω από το Τορίνο, και στη συνέχεια εντοπίσθηκε σε έκθεση στην Λούκα της Τοσκάνης το 2021, όπου δεν αναφερόταν το όνομα του ζωγράφου που το φιλοτέχνησε αλλά μόνον ότι επρόκειτο για έργο τέχνης που ανήκει στον Ιταλό υφυπουργό!

Ο κλεμμένος πίνακας και ο υφυπουργός Πολιτισμού Βιτόριο Σγκάρμπι

Ο Σγκάρμπι δηλώνει ότι ο πίνακας που είχε κλαπεί πριν από 11 χρόνια στην πραγματικότητα ήταν ένα αντίγραφο και ότι το πρωτότυπο έργο ήταν ανέκαθεν ιδιοκτησία του.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού επιμένει ότι δεν ευθύνεται για καμία παράνομη πράξη και τις προηγούμενες ημέρες απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο παραίτησής του.

Πάντως, η σημερινή κατάσχεση πραγματοποιήθηκε μετά την εντολή της εισαγγελίας της πόλης Ματσεράτα, της κεντρικής Ιταλίας.

Ο φιλότεχνος Βιτόριο Σγκάρμπι, χάρη και στη συμμετοχή του σε γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές, είναι από τους πιο προβεβλημένους Ιταλούς τεχνοκριτικούς και ήταν στενός φίλος του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού και μεγιστάνα Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μάχη δίνει στη ΜΕΘ ο 5χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 10 Μαΐου

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα