ΑΘΗΝΑ
15:52
|
02.05.2024
Συνάντηση ασφαλείας, της οποίας θα ηγηθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα πραγματοποιηθεί, αργότερα σήμερα το μεσημέρι, στην Κωνσταντινούπολη.
Eπίθεση με 12 νεκρούς Τούρκους στρατιώτες είχε πραγματοποιηθεί και πριν τα Χριστούγεννα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες πλήγματα εναντίον θέσεων και στόχων του PKK στο βόρειο Ιράκ και την Συρία κατάφεραν από χθες το βράδυ τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις, μετά τον θάνατο εννέα Τούρκων στρατιωτών κατά τη διάρκεια επίθεσης ανταρτών σε τουρκική στρατιωτική βάση στην ημιαυτόνομη κουρδική περιοχή του βόρειου Ιράκ.

Παρόμοια επίθεση με 12 νεκρούς Τούρκους στρατιώτες είχε πραγματοποιηθεί και πριν τα Χριστούγεννα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν το χθεσινό επεισόδιο αφορά στην ίδια βάση.

Όπως ανέφερε το τουρκικό υπουργείο άμυνας, μετά τον θάνατο των 9 Τούρκων στρατιωτών, σε αντίποινα, καταστράφηκαν 29 στόχοι του PKK. «Διεξήχθησαν αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον τρομοκρατικών στόχων στις περιοχές Metina, Hakurk, Gara και Qandil στο Ιράκ και τη βόρεια Συρία, σύμφωνα με τα δικαιώματα αυτοάμυνας που απορρέουν από το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα ανακοινώθηκε πως μια κρίσιμη συνάντηση ασφαλείας, της οποίας θα ηγηθεί ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα πραγματοποιηθεί, αργότερα σήμερα το μεσημέρι, στην Κωνσταντινούπολη.

«Με απόφαση του Προέδρου μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μια συνάντηση ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 13 Ιανουαρίου, στις 14:30 (τοπική ώρα) στο γραφείο του Ντολμάμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη», έγραψε ο Φαχρετίν Αλτούν, επικεφαλής Επικοινωνιών της Τουρκικής Δημοκρατίας, στο X.

Ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, ο υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Μετίν Γκουράκ και ο αρχηγός του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών (MIT) Ιμπραήμ Καλίν, αναμένεται να συμμετέχουν στην συνεδρίαση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πασχαλινή περιοδεία Δένδια στα Δωδεκάνησα με στάσεις σε Ψέριμο, Λειψούς και Πάτμο

Νίσυρος: Προφυλακιστέος ο αρχαιοφύλακας που παρενοχλούσε ανήλικα

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Αλβανία: Ζευγάρι ηλικιωμένων Ελλήνων βρέθηκε δολοφονημένο στο σπίτι του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα