ΑΘΗΝΑ
11:50
|
02.05.2024
Όλοι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που κρατούνταν ως όμηροι κατά τη διάρκεια ταραχών στις φυλακές στον Ισημερινό αφέθηκαν ελεύθεροι.
Σωφρονιστικοί υπάλληλοι που κρατούνταν όμηροι από κρατούμενους φεύγουν με νταλίκα μετά την απελευθέρωσή τους από τη φυλακή Machala, Εκουαδόρ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όλοι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που κρατήθηκαν ως όμηροι κατά τη διάρκεια ταραχών στις φυλακές στον Ισημερινό εν μέσω μιας απότομης αύξησης της βίας αφέθηκαν ελεύθεροι, σύμφωνα με τις σωφρονιστικές αρχές, αναφέρει το Al Jazeera.

«Τα πρωτόκολλα ασφαλείας και η κοινή δουλειά της αστυνομίας και του εθνικού στρατού επέτρεψαν την απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνταν σε διάφορες φυλακές σε όλη τη χώρα», ανέφεραν οι σωφρονιστικές αρχές του SNAI σε δήλωση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X το Σάββατο.

Οι όμηροι, για τους οποίους το SNAI ανέφερε προηγουμένως ότι ήταν 158 δεσμοφύλακες και 20 διοικητικοί υπάλληλοι, κρατούνταν όμηροι από την περασμένη Δευτέρα, σε τουλάχιστον επτά φυλακές εν μέσω κλιμάκωσης της κρίσης ασφαλείας στη χώρα της Νότιας Αμερικής.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από την αστυνομία έδειχναν τους φρουρούς, πολλούς δακρυσμένους, εξουθενωμένους και υποστηριζόμενους από τους συναδέλφους τους λίγο μετά την απελευθέρωσή τους.

«Είμαστε ελεύθεροι… Δόξα τω Θεώ, βγήκαμε όλοι με ασφάλεια», είπε ένας υπάλληλος της φυλακής σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυματίζοντας τη σημαία του Ισημερινού και στέκεται μπροστά από μια φυλακή στη νότια επαρχία Κοτοπάξι.

Ο Πρόεδρος Ντανιέλ Νομπόα συνεχάρη τον SNAI, την αστυνομία και τις ένοπλες δυνάμεις για την επιτυχή απελευθέρωση του προσωπικού των φυλακών, σε δήλωση στο X.

Ο Ισημερινός αντιμετωπίζει μια κρίση ασφαλείας που επιδεινώθηκε αυτή την εβδομάδα με την εισβολή σε τηλεοπτικό σταθμό, τις ανεξήγητες εκρήξεις σε πολλές πόλεις και την απαγωγή αστυνομικών.

Η αύξηση της βίας ξεκίνησε αφού ο Πρόεδρος Νομπόα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την απόδραση από τη φυλακή του πιο ισχυρού αφεντικού ναρκωτικών του Ισημερινού – του αρχηγού της συμμορίας Los Choneros, Αντόλφο Μασίας – το Σαββατοκύριακο.

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη βία, μεταξύ των οποίων πολίτες, δεσμοφύλακες και αστυνομικοί την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τις αρχές του SNAI.

Νωρίτερα το Σάββατο, το SNAI ανέφερε επίσης επεισόδια σε πολλές φυλακές, συμπεριλαμβανομένης μιας ένοπλης αντιπαράθεσης με κρατούμενους στη φυλακή στην επαρχία Ελ Όρο που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός φρουρού.

Θα υπάρξει έρευνα για τον προσδιορισμό των υπευθύνων για την ομηρεία, πρόσθεσε το SNAI στην ανακοίνωσή του.

Η αστυνομία και οι ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν επίσης να πραγματοποιούν επιχειρήσεις ασφαλείας σε όλη τη χώρα. Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί από την έναρξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έρευνα κατά του IDF για δολοφονίες παιδιών στη Δυτική Όχθη

Φονικές καταιγίδες στη νότια Βραζιλία, 10 επιβεβαιωμένοι νεκροί

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα