ΑΘΗΝΑ
17:04
|
01.05.2024
Δυναμική και μουσική η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Θησείο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μαζική ήταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας και η συναυλία συμπαράστασης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Θησείο ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που πλήττει βάναυσα τις δημόσιες δομές ψυχικής υγείας και απεξάρτησης, με τους συγκεντρωμένους να κάνουν λόγο για ουσιαστικό κλείσιμό τους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε, όπως αναφέρει ο 902.gr, με την ομάδα κρουστών Quilombo τη μονάδας απεξάρτησης «18 Άνω» και της μονάδας απεξάρτησης από το αλκοόλ.

Στη συνέχεια, στη σκηνή όπου κυμάτιζαν παλαιστινιακές σημαίες, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον λαό της Γάζας για τον οποίο σήμερα ξημέρωσε η 100η ημέρα της γενοκτονίας από τον ισραηλινό στρατό, ανεβηκε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΨΝΑ Δαφνί, Σταύρος Καλαρίτης, διαμηνύοντας ότι δεν θα γίνει ανεκτή η διάλυση του ΕΣΥ που με πολύ κόπο έφτιαξαν οι εργαζόμενοι. «Δεν θα επιτρέψουμε να διαλυθούν τα προγράμματα απεξάρτησης και να γίνουν ΝΠΙΔ», τόνισε.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ, Βασίλης Γρετσίστας, σημειώνοντας ότι στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έγιναν σοβαρά εγκλήματα.» Όπως επικαλείται ο πρωθυπουργός θα γίνουν μεταρρυθμίσεις ώστε να γίνουμε Ευρώπη. Μια Ευρώπη που δε δίστασε να διαλύσει τη Γιουγκοσλαβία την Παλαιστίνη στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ανέφερε μιλώντας για την γενικότερη συγκυρία.

Την σκυτάλη παρέλαβαν μουσικά οι «Υπεραστικοί» που πέραν του αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ψυχικής υγείας, ζήτησαν αλληλεγγύη και στο κίνημα της παιδείας ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, όπως και στον αγώνα των εργαζόμενων του ΕΣΥ για δημόσια δωρεάν υγεία.

Ο Στάθης Δρογώσης, αναφέρθηκε στην εμπειρία του από την εθελοντική συνεισφορά του στα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ, συγκεκριμένα τη «Στροφή» επισημαίνοντας την τεράστια δουλειά που κάνουν οι θεραπευτές, το προσωπικό, την αποτελεσματικότητα των στεγών προγραμμάτων.

Την σκυτάλη πήρε ο Απόστολος Ρίζος απαιτώντας να μη κατατεθεί το νομοσχέδιο, ενώ αφιέρωσε το τραγούδι του «τα μεγάλα όχι».

Εκ μέρους της γραμματείας του ΕΣΥΝ στην συγκέντρωση – συναυλία, μίλησε η Ιλιάνα Ναζεντιάδου

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, με καυστικό χιούμορ σχολίασε για τον ΕΟΠΑΕ ότι δεν είναι τυχαίο που τελειώνει σε ΠΑΕ και κάλεσε στις 25 Γενάρη στη συνέντευξη συζήτηση στις 7 μ.μ., στο θέατρο «Καρέζη».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα