ΑΘΗΝΑ
20:11
|
27.06.2026
Εκκενώθηκε πάλι το Γκρίνταβικ. Πρόκειται για την πέμπτη έκρηξη του ηφαιστείου στη χερσόνησο Ρεϊκιάνες από το 2021.
Έκρηξη ηφαιστείου στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ισλανδίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ηφαίστειο εξερράγη σήμερα 14/1 στη νοτιοδυτική Ισλανδία, όπως ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για την πέμπτη έκρηξη του ηφαιστείου στην χερσόνησο Ρεϊκιάνες από το 2021.

Η έκρηξη ξεκίνησε τα ξημερώματα και σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο RUV δεν είναι ακόμα γνωστό προς ποια κατεύθυνση κινείται η λάβα.

Η πιο πρόσφατη έκρηξη του ηφαιστείου στην χερσόνησο αυτή είχε αρχίσει στις 18 Δεκεμβρίου, μετά την πλήρη εκκένωση από τις αρχές της πόλης Γκρίνταβικ -από την οποία απομακρύνθηκαν περίπου 4.000 άνθρωποι- και το κλείσιμο των παγκοσμίως διάσημων σπα Blue Lagoon (Γαλάζια Λίμνη). Το Γκρίνταβικ δεν κινδύνευσε τελικά από την έκρηξη του ηφαιστείου, καθώς η λάβα έρεε προς αντίθετη κατεύθυνση από την πόλη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρή 43χρονη που τραυματίστηκε σε σκοπευτήριο

Γερμανία: Θερμοκρασίες ρεκόρ καθώς το κύμα καύσωνα κινείται ανατολικά

ΠΕΝΕΝ: 24ωρη απεργία στο λιμάνι της Ραφήνας την Παρασκευή 3 Ιουλίου

Βενεζουέλα: Στερεύουν οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων μετά τους φονικούς δίδυμους σεισμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα