ΑΘΗΝΑ
16:19
|
27.04.2024
Έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές από το Φιέρι, την Αυλώνα, τα σύνορα της Κακαβιάς, το Ελμπασάν και τα Τίρανα. Σεισμός και στη Φλώρινα.
Σεισμός στην κεντρική Αλβανία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τη 1, τα ξημερώματα της Κυριακής, στην κεντρική Αλβανία.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 26 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Ελμπασάν και το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 13 χιλιόμετρα, σύμφωνα με Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Πολλές περιοχές σε όλη την κεντρική Αλβανία ένιωσαν το χτύπημα του Εγκελάδου, από το Φιέρι, την Αυλώνα, τη Λούσνια, τη Ντιβγιάκα, τα σύνορα της Κακαβιάς, το Ελμπασάν και τα Τίρανα.

Οι αλβανικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές από τη σεισμική δόνηση. Ωστόσο, αρκετοί πολίτες άφησαν τα σπίτια τους μέσα στη νύχτα και βγήκαν σε δρόμους και πλατείες, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες για να προστατευθούν υπό τον φόβο κάποιου μετασεισμού.

Σεισμός και στη Φλώρινα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα 1:17 στη Φλώρινα. Όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 125 χλμ. ΔΒΔ της Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας.

Η σεισμική δόνηση χαρακτηρίστηκε ασθενής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα