ΑΘΗΝΑ
16:31
|
30.04.2024
Η Ρωσία αναμένει κάθε είδους εικασίες σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη στη Μόσχα του υπουργού Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα.
Έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι κρίνει σκόπιμο, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι πάντα δηλώνει σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία αναμένει κάθε είδους εικασίες σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη στη Μόσχα του υπουργού Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Τσόε Σον Χούι που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 17 Ιανουαρίου, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, όπως μεταδίδει το TASS.

«Πρώτον, θα υπάρξουν συνομιλίες. Δεύτερον, φυσικά, θα υπάρξουν πολλές εικασίες. Η Δύση συνεχίζει να αφήνει να αιωρείται η αφήγηση ότι η Ρωσία συμπεριφέρεται με λάθος τρόπο και δεν έχει δικαίωμα να επικοινωνήσει με τη Βόρεια Κορέα», είπε σε μια συνέντευξη στο πρόγραμμα Voskresny Vecher (Βράδυ Κυριακής) με τον Βλαντίμιρ Σολοβίιοφ στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1.

«Έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε ό,τι θεωρούμε κατάλληλο, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι πάντα δηλώνουμε σεβασμό στο διεθνές δίκαιο», τόνισε. «Δεν παραβιάζουμε τίποτα. Αναπτύσσουμε σχέσεις με τους εταίρους μας σε διάφορους τομείς».

Ο Τσόε Σον-χούι θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία από τις 15 έως τις 17 Ιανουαρίου. Προγραμματίζονται συνομιλίες με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Λαβρόφ επισκέφθηκε την Πιονγκγιάνγκ τον Οκτώβριο του 2023. Η επίσκεψη έγινε στην 75η επέτειο των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας. Ο Ρώσος υπουργός έγινε δεκτός από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Διεργασίες Μπλίνκεν για συμφωνίες ΗΠΑ, Σαουδικής Αραβίας και Ισραήλ υπό όρους

Στη Σερβία μεταβαίνει το Μάιο ο Κινέζος Πρόεδρος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα