ΑΘΗΝΑ
00:02
|
06.05.2024
Τουλάχιστον 132 νεκροί μέσα σε ένα 24ωρο από τους εκτεταμένους βομβαρδισμούς στην κεντρική και νότια Γάζα.
Εικόνα από drone από την ισοπεδωμένη Γάζα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατό ημέρες και μία μαίνεται ο πόλεμος που κήρυξε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ο οποίος έχει επιφέρει τεράστιες καταστροφές από τους συνεχείς βομβαρδισμούς και σχεδόν 24.000 νεκρούς, στην πλειονότητά τους μικρά παιδιά, ενώ δεκάδες χιλιάδες είναι οι τραυματίες και οι αγνοούμενοι.

Ένα βίντεο που βγήκε σήμερα στο φως της δημοσιότητας τραβηγμένο με drone, απεικονίζει το μέγεθος της εκτεταμένης καταστροφής που έχει προκληθεί από τις περισσότερες από 10.000 βόμβες και πυραύλους που χρησιμοποίησε το Ισραήλ κατά τη διάρκεια των ανελέητων αεροπορικών επιδρομών σε ολόκληρη τη Γάζα.

Αξιωματούχοι της Γάζας λένε ότι περισσότερες από το 50% των οικιστικών μονάδων στη Γάζα έχουν καταστραφεί, έχουν μείνει ακατοίκητες ή έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές από την έναρξη της σύγκρουσης.

Σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι στον θύλακα – το 85% του πληθυσμού – αναφέρεται ότι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Στο μεταξύ, οι Ισραηλινές Στρατιωτικές Δυνάμεις (IDF) έχουν ξεκαθαρίσει ότι ο πόλεμος θα διαρκέσει όλο το 2024.

Πλάνα από drone κατέγραψαν στην Χαν Γιουνίς, στο Μαγκάζι και στη Ράφα το μέγεθος της καταστροφής:

Η κεντρική Γάζα δέχεται σφοδρή ισραηλινή επίθεση

Όλη η κεντρική περιοχή της Γάζας βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό σφοδρό βομβαρδισμό. Αυτό περιλαμβάνει όλους τους καταυλισμούς προσφύγων -Μαγκάζι, Μπουρέιζ και Νουσεϊράτ- καθώς και την περιοχή az-Zawayda και την πόλη Deir el-Balah.

Βόμβες πέφτουν και κοντά στο νοσοκομείο Αλ-Άκσα, το οποίο έχει ξεμείνει από καύσιμα.

Περισσότεροι τραυματίες φτάνουν στο νοσοκομείο, παρόλο που δεν μπορεί να παράσχει την κατάλληλη φροντίδα. Το εναπομείναν προσωπικό της μονάδας είναι εξαντλημένο και οι διεθνείς ιατρικές ομάδες χρειάστηκε να εκκενώσουν τις τελευταίες ημέρες.

Πάνω από 60 νεκροί Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας

Περισσότεροι από 60 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας στη διάρκεια της περασμένης νύκτας από τους εκτεταμένους βομβαρδισμούς του Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Παλαιστινιακής κυβέρνησης.

«Περισσότεροι από 60 μάρτυρες και δεκάδες τραυματίες στις νέες σφαγές που διέπραξαν αυτή τη νύκτα και τα ξημερώματα οι δυνάμεις κατοχής», έγραψε το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα αεροπορικά πλήγματα και οι βομβαρδισμοί του πυροβολικού είχαν στόχο τις πόλεις Χαν Γιούνις και Ράφα, στο νότιο τμήμα της Γάζας, όπου πλέον επικεντρώνει τις επιχειρήσεις του ο ισραηλινός στρατός, καθώς σε και άλλες περιοχές του υπό πολιορκία παλαιστινιακού θύλακα.

Συνολικά, τουλάχιστον 132 άνθρωποι σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ τουλάχιστον 252 είναι οι τραυματίες.

«Μερικά θύματα εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια και στους δρόμους και τα ασθενοφόρα, και τα πληρώματα πολιτικής άμυνας δεν μπορούν να τους προσεγγίσουν», ανέφερε το υπουργείο σε ανάρτησή του στο Facebook.

Η Χαμάς ζητά τον τερματισμό των βομβαρδισμών, δείχνει βίντεο με 3 αιχμαλώτους

Η Χαμάς μετέδωσε ένα βίντεο που δείχνει τρεις Ισραηλινούς αιχμαλώτους στη Γάζα και προέτρεψε την κυβέρνηση του Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις της.

Το αχρονολόγητο βίντεο 37 δευτερολέπτων των τριών αιχμαλώτων τελείωσε με τη φράση: «Αύριο [Δευτέρα] θα σας ενημερώσουμε για την τύχη τους».

Από τα περίπου 240 άτομα που κρατήθηκαν ως αιχμάλωτοι από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, περίπου τα μισά απελευθερώθηκαν σε μια εκεχειρία του Νοεμβρίου. Το Ισραήλ λέει ότι 132 παραμένουν στη Γάζα και 25 πέθαναν σε αιχμαλωσία.

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου απέρριψε τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός λέγοντας ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει μέχρι να επιτύχει «πλήρη νίκη» επί της Χαμάς και να ανακτήσει τους εναπομείναντες αιχμαλώτους.

Ελεύθερος ο ισραηλινός ποδοσφαιριστής που συνελήφθη στην Τουρκία για «υποκίνηση μίσους» – Επιστρέφει στην πατρίδα του

Ελεύθερος αφέθηκε ο ισραηλινός ποδοσφαιριστής ο οποίος είχε συλληφθεί για υποκίνηση μίσους, αφού εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τους ομήρους που κρατούνται στην Γάζα κατά την διάρκεια αγώνα του τουρκικού πρωταθλήματος, μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Από το Ισραήλ, ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας κατηγόρησε την Τουρκία ότι λειτουργεί ως «ντε φάκτο εκτελεστικός βραχίονας της Χαμάς».  Σε ανάρτησή του στο Χ (Twitter), ο Γιόαβ Γκάλαντ υπενθύμισε στην Τουρκία την ταχεία συνδρομή του Ισραήλ μετά τον καταστροφικό σεισμό του περασμένου έτους και χαρακτήρισε την μεταχείριση του Σαγκίβ Γεχεζκέλ «σκανδαλώδη εκδήλωση υποκρισίας και αγνωμοσύνης».

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ο Γεχεζκέλ, θα επιστρέψει σήμερα στη χώρα του. Σύμφωνα μάλιστα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, το Ισραήλ έχει στείλει ειδικό αεροπλάνο για να μεταφέρει τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα προσαχθεί στην τουρκική δικαιοσύνη.

Ο 28χρονος παίκτης της Αντάλια φόρεσε κατά την διάρκεια του αγώνα περικάρπιο στο οποίο αναγραφόταν «100 ημέρες. 07/10» αναφερόμενος στην ημερομηνία της επίθεσης της Χαμάς κατά του Ισραήλ κατά την 100ή ημέρα του πολέμου στην Γάζα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα