ΑΘΗΝΑ
12:23
|
25.04.2024
Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, πέρυσι τέτοια εποχή, είχε κατατεθεί επιπλέον το ποσό των 26 ευρώ κατά μέσο όρο ανά συνταξιούχο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μειωμένη θα δουν την σύνταξη του Φεβρουαρίου ορισμένοι δικαιούχοι, στην προσπάθεια του ΕΦΚΑ να διορθώσει την «αστοχία» της ανάδοχης εταιρίας, η οποία είχε καταβάλει επιπλέον 15,5 εκατομμύρια ευρώ σε 572.000 συνταξιούχους, τον Φεβρουάριο του 2023.

Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, πέρυσι τέτοια εποχή, είχε κατατεθεί επιπλέον το ποσό των 26 ευρώ κατά μέσο όρο ανά συνταξιούχο, ενώ οι πλειοψηφία αυτών «έλαβαν επιπλέον ποσά από 0,1 ευρώ έως 50 ευρώ», τα οποία αναμένεται να αφαιρεθούν από τις συντάξεις που θα λάβουν εντός του μήνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στο πλαίσιο ρύθμισης της οικονομικής εκκρεμότητας που είχε δημιουργηθεί Μάρτιο του 2023, με την αστοχία από την ανάδοχο εταιρεία, ως προς τα ποσά των συντάξεων που προπληρώθηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου 2023 σε 572.000 συνταξιούχους η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ενημερώνει ότι με την καταβολή της σύνταξής Φεβρουαρίου 2024 –που θα καταβληθεί τέλος Ιανουαρίου 2024, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία συμψηφισμού των επιπλέον ποσών που καταβλήθηκαν λανθασμένα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ανωτέρω.

Οι συνταξιούχοι που επηρεάστηκαν από την παραπάνω αστοχία, είχαν προσωποποιημένη πληροφόρηση εντός του ίδιου μήνα (3ος/2023) μέσα από την ανάρτηση των μηνιαίων εκκαθαριστικών σημειωμάτων τους στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ. Στα σημειώματα αυτά αναφερόταν ρητώς το υπερβάλλον ποσό, που καταβλήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι, το συνολικό υπερβάλλον ποσό, που πληρώθηκε τον Μάρτιο του 2023 ανερχόταν στα 15,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή κατά μέσο όρο 26 ευρώ ανά συνταξιούχο, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων αυτών έλαβαν επιπλέον ποσά από 0,1 ευρώ έως 50 ευρώ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ: Προκλητικό να μας κουνάει το δάκτυλο για σχέσεις με την Ακροδεξιά

Σλοβάκος ευρωβουλευτής απελευθέρωσε περιστέρι στην Ευρωβουλή

Φλωρίδης για Ρέντη: Τα πράγματα θα πάνε τρένο

Αττικόν: Πέθανε ο 79χρονος πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα