ΑΘΗΝΑ
16:02
|
28.04.2024
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας βγήκε από το νοσοκομείο σε καλή κατάσταση αλλά το σούσουρο από τις περιπέτειες στην υγεία του συνεχίζεται.
Ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εξιτήριο από το στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed πήρε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, στο φόντο μίας 15ήμερης νοσηλείας «θρίλερ» που προκάλεσε έντονες συζητήσεις εντός και εκτός Λευκού Οίκου, καθώς, όπως αποδείχθηκε,  ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αγνοούσε στην αρχή του χρόνου τις μετεγχειρητικές επιπλοκές στην υγεία του επικεφαλής του Πενταγώνου.

Ο Όστιν νοσηλευόταν από την 1η Ιανουαρίου λόγω επιπλοκών της θεραπείας που έλαβε για καρκίνο στον προστάτη, χωρίς όμως να έχει γνωστοποιήσει την κατάστασή του στην αμερικανική κυβέρνηση και στον Λευκό Οίκο.

Ο υπουργός Άμυνας φεύγοντας από το νοσοκομείο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πενταγώνου, η θεραπεία που έλαβε ήταν «έγκαιρη και αποτελεσματική» και δεν σχεδιάζεται να την συνεχίσει, πέραν της τακτικής παρακολούθησής του από γιατρούς, όπως συμβαίνει συνήθως έπειτα από προστατεκτομή. 

Όπως έγινε γνωστό, ο Λόιντ Όστιν θα ακολουθήσει τη συμβουλή των γιατρών, θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του από το σπίτι του για ένα διάστημα, μέχρι να επιστρέψει στο γραφείο του στο υπουργείο ’Αμυνας.

«Καθώς συνεχίζω να αναρρώνω και να εκτελώ τα καθήκοντά μου από το σπίτι μου, ανυπομονώ να επιστρέψω το συντομότερο δυνατόν» στο Πεντάγωνο, ανέφερε ο ίδιος που στηρίχθηκε από τον Πρόεδρο Μπάιντεν μολονότι κράτησε κρυφή την ασθένεια και τη νοσηλεία του.

Οι εξελίξεις σε σχέση με την κατάσταση της υγείας του 70χρονου ε.α. στρατηγού ήταν ραγδαίες όταν έμαθε ξαφνικά στις αρχές Δεκεμβρίου ότι έπασχε από καρκίνο του προστάτη.  Ο Όστιν χειρουργήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου, επέστρεψε στο σπίτι του την επομένη αλλά εισήχθη ξανά στο νοσοκομείο την Πρωτοχρονιά, λόγω επιπλοκών καθώς αισθανόταν ναυτία και έντονους πόνους.

Ο Λευκός Οίκος ενημερώθηκε τελικά στις 4 Ιανουαρίου για τη νοσηλεία του και η κοινή γνώμη την αμέσως επόμενη ημέρα.

Η κατάσταση αυτή προκάλεσε σάλο, σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ εμπλέκονται σε πολλές συγκρούσεις σε όλον τον κόσμο, όπως στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.

Ο Λευκός Οίκος παραδέχτηκε ότι οι «κρυφές νοσηλείες» δεν είναι κάτι το «ιδανικό» ενώ ακόμη και Δημοκρατικοί βουλευτές και γερουσιαστές εξέφρασαν δυσαρέσκεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα