ΑΘΗΝΑ
14:03
|
06.05.2024
Τουλάχιστον τέσσερα δεξαμενόπλοια μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) διέκοψαν τον πλου τους το Σαββατοκύριακο. «Είναι ένα διάλειμμα».
USS Laboon -αντιτορπιλικό κλάσης Άρλι Μπερκ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μαχητικό αεροσκάφος των Ηνωμένων Πολιτειών κατέρριψε τις πρώτες πρωινές ώρες πύραυλο κρουζ κατά πλοίων επιφανείας που φέρεται να εκτοξεύθηκε από περιοχή ελεγχόμενη από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

«Αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος κατέρριψε πύραυλο κρουζ κατά πλοίων επιφανείας που εκτοξεύθηκε από περιοχή ελεγχόμενη από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης, οι οποίοι θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν, και είχε στόχο το USS Laboon -αντιτορπιλικό κλάσης Άρλι Μπερκ- στον νότιο τομέα της Ερυθράς Θάλασσας», ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση») μέσω X.

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ζημιές. Ο πύραυλος καταρρίφθηκε κοντά στο λιμάνι της Χοντέιντα της Υεμένης.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή, οι Χούθι κατήγγειλαν ότι είχαν εντοπιστεί αμερικανικά αεροσκάφη να πετούν κοντά στον εναέριο χώρο της Υεμένης και στις παράκτιες περιοχές. Η δράση τους κατά πλοίων -που σχετίζονται όπως ισχυρίζονται με το Ισραήλ- στην Ερυθρά Θάλασσα, συνδέεται με την έκφραση αλληλεγγύης τους στον παλαιστινιακό λαό.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον τέσσερα δεξαμενόπλοια μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) διέκοψαν τον πλου τους το Σαββατοκύριακο εν μέσω της κλιμάκωσης των εχθροπραξιών στην Ερυθρά Θάλασσα.

Τρία δεξαμενόπλοια, τα Al Ghariya, Al Huwaila και Al Nuaman είχαν φορτώσει στο Ρας Λαφάν του Κατάρ και επρόκειτο να κατευθυνθούν προς τη διώρυγα του Σουέζ, όμως σταμάτησαν την Κυριακή, στα ανοικτά των ακτών του Ομάν, σύμφωνα με την LSEG, υπηρεσία που παρακολουθεί την κίνηση των πλοίων. Επίσης, το Al Rekayyat είχε διακόψει τον πλου του στην Ερυθρά Θάλασσα μία μέρα νωρίτερα, στις 13 Ιανουαρίου.

«Είναι ένα διάλειμμα για να πάρουμε συμβουλές ασφαλείας, αν ο διάπλους της Ερυθράς Θάλασσας παραμένει μη ασφαλής, θα πάμε μέσω του Ακρωτηρίου», δήλωσε πηγή με άμεση γνώση του θέματος, αναφερόμενη στο Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας. «Δεν σταματά η παραγωγή», τόνισε η πηγή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ε.Ε. τερματίζει τη διαδικασία κράτους δικαίου κατά της Πολωνίας

Ελληνική Λύση: Να ακυρωθεί η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Δέκα χρόνια από τη σφαγή της Οδησσού: Όταν ο φασισμός επιβλήθηκε με αίμα και ατσάλι

Ρωσία: Διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων με εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα