ΑΘΗΝΑ
07:49
|
27.04.2024
Ο Γιώργος Ζαγκλιβέρης, έφυγε πρόωρα από τη ζωή από πολύ επιθετική και σπάνια μορφή καρκίνου, το λέμφωμα Burkitt.
Ο νεαρός ποδοσφαιριστής Γιώργος Ζαγκλιβέρης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έχασε σήμερα τη μάχη για τη ζωή ο 30χρονος Σερραίος ποδοσφαιριστής, Γιώργος Ζαγκλιβέρης, που συγκίνησε χιλιάδες Έλληνες με τις αναρτήσεις του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ενημερώνοντάς τους για την προσπάθειά του να νικήσει μία σπάνια μορφή καρκίνου: το λέμφωμα Burkitt, που ξεκινά από τα κύτταρα Β του ανοσοποιητικού συστήματος και χαρακτηρίζεται από γενετική μετάλλαξη που ονομάζεται «μετατόπιση» του γονιδίου MYC που επιτρέπει την ραγδαία διαίρεση και πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων.

Την είδηση θανάτου του νεαρού, σήμερα στη 1.00 τα ξημερώματα, δημοσιοποίησε ο αδελφός του που είχε σταθεί στο πλευρό του επί μήνες, ενημερώνοντας τους χιλιάδες πολίτες που παρακολουθούσαν την άσχημη περιπέτεια υγείας του αδελφού του.

Ο νεαρός αθλητής πριν και μετά την σπάνια ασθένεια

Πριν μερικές βδομάδες η οικογένεια του νεαρού αθλητή είχε απευθύνει έκκληση σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης να συγκεντρωθεί ένα ποσό για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες που προκαλεί η νοσηλεία του.

Το σπάνιο λέμφωμα Burkitt

Το λέμφωμα Burkitt (BL) είναι ένας τύπος λεμφώματος μη Hodgkin που ξεκινά όταν τα λευκά αιμοσφαίρια ονομάζονται Β-λεμφοκύτταρα υφίστανται αλλαγές και γίνονται καρκινικά κύτταρα λεμφώματος. Είναι ένας από τους πιο επιθετικούς (ταχύτερα αναπτυσσόμενους) τύπους καρκίνου.

Αυτό σημαίνει ότι τα συμπτώματα του BL μπορούν να ξεκινήσουν πολύ γρήγορα και μπορεί να αρχίσετε να αρρωστήσετε και να συνεχίσετε να χειροτερεύετε μέσα σε λίγες μόνο ημέρες ή εβδομάδες.

Ωστόσο, τα ταχέως αναπτυσσόμενα λεμφώματα συχνά ανταποκρίνονται πολύ καλά στις θεραπείες με χημειοθεραπεία, καθώς η χημειοθεραπεία λειτουργεί καταστρέφοντας τα ταχέως αναπτυσσόμενα κύτταρα.

Περισσότερα από 9 στα 10 παιδιά με λέμφωμα Burkitt μπορεί να θεραπευτούν μετά τη θεραπεία.

Το λέμφωμα Burkitt επηρεάζει άτομα οποιασδήποτε ηλικίας, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και των ενηλίκων.

Είναι ο πιο κοινός τύπος λεμφώματος σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 10 ετών και αποτελεί το 30% όλων των λεμφωμάτων της παιδικής ηλικίας – αυτό σημαίνει ότι 3 στα 10 παιδιά με λέμφωμα θα έχουν λέμφωμα Burkitt.

Είναι πολύ πιο σπάνιο σε ενήλικες με μόνο 1 ή 2 ενήλικες στους 100 (1-2%) με λέμφωμα που έχει λέμφωμα Burkitt.

Στους ενήλικες είναι πιο συχνή σε άτομα ηλικίας μεταξύ 30-50 ετών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα