ΑΘΗΝΑ
05:12
|
07.05.2024
Εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ της Χαμάς ανακοίνωσε το θάνατο δύο εκ των τριών ομήρων που εμφανίστηκαν την Κυριακή σε βίντεο.
Οι τρεις όμηροι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νεκροί είναι οι δύο από τους τρεις Ισραηλινούς ομήρους που εμφανίστηκαν την Κυριακή σε βίντεο που δημοσιοποίησε η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, Ταξιαρχίες αλ Κασάμ, σύμφωνα με αποψινή ανακοίνωση εκπροσώπου της παλαιστινιακής οργάνωσης σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο όμηροι, ο 53χρονος Γιόσι Σαράμπι και ο 38χρονος Ετάι Σβίρσκι σκοτώθηκαν στη διάρκεια ισραηλινών επιθέσεων ενώ η τρίτη όμηρος που εμφανίστηκε προχτές στο βίντεο της Χαμάς, η Νόα Αργκαμάνι, εμφανίζεται τραυματισμένη και να δηλώνει πως υπέστη πλήγμα κατά τον βομβαρδισμό που σκότωσε τους Σαράμπι και Σβίρσκι.

«Ο Ετάι Σβίρσκι και ο Γιόσι Σαράμπι σκοτώθηκαν εξαιτίας των δικών μας αεροπορικών επιθέσεων, από τις IDF. Σταματήστε αυτήν την τρέλα και γυρίστε μας σπίτι, στις οικογένειές μας, όσο ακόμη είμαστε ζωντανοί», αναφέρει η 26χρονη Νόα Αργκαμάνι στο σημερινό βίντεο.

Ωστόσο, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, έμεινε ασυγκίνητος, χαρακτηρίζοντας το βίντεο αυτό «άσκηση ψυχολογικής βίας». Ο Γκάλαντ χτες στο υπουργικό συμβούλιο είχε προειδοποιήσει για την πιθανότητα κοινωνικής έκρηξης στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Όχθης, μεταξύ άλλων γιατί η κυβέρνηση πολέμου εμποδίζει εδώ και τρεις μήνες την είσοδο χιλιάδων Παλαιστινίων εργαζομένων, που είχαν άδειες εργασίας, στο Ισραήλ στερώντας τους τους μιισθούς και κάθε σχετικό έσοδο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα