ΑΘΗΝΑ
21:18
|
18.05.2024
Τα έργα και οι εικαστικές παρεμβάσεις διακεκριμένων καλλιτεχνών θα εκτεθούν στο Κέντρο Τεχνών στο Πάρκο Ελευθερίας της Αθήνας από τις 8 ως τις 25 Φεβρουαρίου.
Εικαστικό έργο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις συνθήκες και τις μεταβολές, υπαρκτές ή δυνητικές στη ρευστότητα της εποχής μας επιχειρούν να διερευνήσουν σύγχρονοι καλλιτέχνες μέσα από το εικαστικό έργο «The condition of (Im)-Possibility: The Invaders» (σ.σ. «Η συνθήκη της (Α)Πιθανότητας: Οι εισβολείς). Την έκθεση επιμελείται η Εύα Κέκου και αυτή θα εκτεθεί στην κρίση και τον προβληματισμό των κατοίκων και των επισκεπτών της Αθήνας από τις 8 ως τις 25 Φεβρουαρίου στο Πάρκο Ελευθερίας.

Θ. Χιώτη, “Rereading Freud”, μεταβαλλόμενες διαστάσεις

Παρά τον αγγλόφωνο τίτλο του έργου, στο εικαστικό δρώμενο θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι και διακεκριμένες ημεδαποί καλλιτέχνες, όπως οι: Χλόη Ακριθάκη, ‘Αγγελος Αντωνόπουλος, Αύγουστος Βεϊνόγλου, Γιώργος Δρίβας, Πέγκυ Κλιάφα, Χριστίνα Μήτρεντσε, Πάνος Παπαδόπουλος, Διαμαντής Σωτηρόπουλος, Τόλης Τατόλας, Πάνος Χαραλάμπους, Θάλεια Χιώτη.

Η επιμελήτρια της έκθεσης, Εύα Κέκου

Η έκθεση πραγματεύεται «τη συνθήκη των άπειρων πιθανοτήτων σε ένα μαθηματικό αρχικά πλαίσιο, εντός του οποίου υπάρχουν άπειρες νέες δυνατότητες» σημειώνει η επιμελήτρια της έκθεσης Εύα Κέκου και συνεχίζει:

«Είναι δεδομένο ότι οι αλλαγές που επήλθαν από τις εξελίξεις των τελευταίων χρόνων (πανδημία COVID-19, πολεμικές συρράξεις, φυσικές καταστροφές και κλιματική αλλαγή) μετέβαλαν και εντατικοποίησαν κάποιες φορές τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές σχέσεις δίνοντας μία νέα διάσταση. Το θέμα της έκθεσης είναι κάθε νέα συνθήκη, γεγονός ή περιστατικό που εισβάλλει ή μπορεί να εισβάλει δυνητικά στη ζωή μας. Μία κατάσταση/συνθήκη που βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν γνωρίζουμε, αν θα έχει συνολικά ένα θετικό ή αρνητικό πρόσημο. Δεδομένου του χαρακτήρα μετάβασης που διέρχεται η εποχή μας αλλά και η κοινωνία μας και της αδυναμίας να αυτοπροσδιοριστεί, η έκθεση στοχεύει να προβληματίσει αλλά και να διερευνήσει το χαρακτήρα αυτών των μεταβολών και το πώς γίνονται αντιληπτές».

Α. Αντωνόπουλος: Ο Μεγάλος Ύπνος

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν δύο εικαστικές παραστάσεις, εκ των οποίων η πρώτη θα γίνει στα εγκαίνια της έκθεσης, 8/2 στις 19.00 από τον Δημοσθένη Αγραφιώτη και η δεύτερη, στις 24/2 στις 12.30, από την Τζένιφερ Νέλσον (Jennifer Nelson).

Ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 24 Φεβρουαρίου παρουσία των καλλιτεχνών, όπως και στις 25 Φεβρουαρίου, που είναι η τελευταία μέρα της έκθεσης.

Εγκαίνια: 8/2 (7 μ.μ.)

Info: Πάρκο Ελευθερίας | 8-25/2 | Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ.: 11 π.μ. – 7 μ.μ., Σαβ., Κυρ.: 10 π.μ. – 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα