ΑΘΗΝΑ
19:36
|
30.04.2024
Συμμετέχοντας στον αγώνα ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, συζήτηση διοργανώνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη, η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ.
Στις 6 το απόγευμα στην Νομική Σχολή του ΑΠΘ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκδήλωση-συζήτηση διοργανώνει σήμερα Τρίτη 16 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ (3ος όροφος, αίθ.319), η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ με θέμα «Ενάντια στο δημόσιο πλιάτσικο, για ένα δημόσιο και κοινωνικό πανεπιστήμιο», συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Την εισαγωγή και τον συντονισμό θα κάνει η Λία Γυιόκα, αν. καθηγήτρια, Τμήμα Αρχιτεκτόνων ΑΠΘ
Ομιλητές: Αλέξανδρος Κιουπκιολής, αν. καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ «Το πανεπιστήμιο ενός άλλου παρόντος και μέλλοντος».
Κώστας Σαββόπουλος, υποψ. διδάκτορας, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, «Η εξέλιξη του πανεπιστημίου σε επιχείρηση και η επισφάλεια στους/στις νέους ερευνητές/τριες».

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές:

«Η πορεία προς το επιχειρηματικό-αγοραίο πανεπιστήμιο που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο τουλάχιστον δεκαετίες μέσω της εμπλοκής εταιριών στην έρευνα, τη διδασκαλία και εσχάτως και τη διοίκηση, επιταχύνεται.

Φαίνεται να βιάζονται για το μεγάλο πλιάτσικο οι επιχειρηματικοί κύκλοι που έχουν συνηθίσει να δρουν ληστρικά εις βάρος των δημόσιων ταμείων και της κρατικής περιουσίας, αυτή τη φορά στη βαριά βιομηχανία της εκπαίδευσης.

Στο επόμενο διάστημα καλούμαστε να κινητοποιηθούμε με κάθε τρόπο συμμετέχοντας στις διαδικασίες των συλλογικών μας οργάνων, υποστηρίζοντας τις φοιτητικές κινητοποιήσεις και επιδιώκοντας τη μαζικότερη δυνατή συμμετοχή διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, ευέλικτων εργαζόμενων και μη, φοιτητών/τριών και ερευνητών/τριων. Αντιστεκόμαστε στην πλήρη κατεδάφιση του δημόσιου πανεπιστημίου.

Θέλουμε ένα πραγματικά δημόσιο πανεπιστήμιο, προσανατολισμένο στις ανάγκες της κοινωνίας και όχι της αγοράς, στην καλλιέργεια της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και με πραγματική ακαδημαϊκή ελευθερία. Αυτά τα οράματα στηρίζουν τις διεκδικήσεις μας και δυναμώνουν τους αγώνες μας. Καλούμε εργαζόμενους/ες, φοιτητές/τριες και ερευνητές/τριες να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και στην προσπάθεια οργάνωσης των κινητοποιήσεών μας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Ο Πέδρο Σάντσεθ πάλι ξαναγεννιέται από τις στάχτες του;

Σαλαμίνα: Αστυνομικός γρονθοκόπησε άγρια ηλικιωμένο ζευγάρι και εξαφανίστηκε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα