ΑΘΗΝΑ
17:18
|
09.05.2024
Μαζί με τα δεκάδες χιλιάδες παιδιά που χάνονται, χάνεται και ένα κομμάτι από το μέλλον της Παλαιστίνης.
Παλαιστίνια θρηνεί το νεκρό παιδί της
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε νέο δραματικό απολογισμό των παιδιών που δολοφόνησε ο ισραηλινός στρατός με τις επιθέσεις των τελευταίων τριών μηνών στη Λωρίδα της Γάζας προχώρησε σήμερα το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ανάμεσα στους 24.285 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς πριν 102 μέρες είναι και 10.600 παιδάκια. Τα άλλα θύματα είναι 7.200 γυναίκες και 1.049 ηλικιωμένοι.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας δεν έκρυψε πως  ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς υπάρχουν πάνω από 7.000 αγνοούμενοι, των οποίων τα ίχνη χάθηκαν ανάμεσα στα συντρίμμια χιλιάδων κτιρίων που κατέρρευσαν από τους ισραηλινούς σφοδρούς βομβαρδισμούς.

Δραματικά αυξημένος είναι και ο αριθμός των τραυματιών και των ακρωτηριασμένων από τις ισραηλινές επιθέσεις που ξεκίνησαν μερικές ώρες μετά τις επιθέσεις Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου στο Νότιο Ισραήλ καθώς ξεπέρασαν σήμερα τους 61.154.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Le Figaro: Επανέρχονται οι Γκρίζοι Λύκοι στη Γαλλία

Φωτιές στο Ισραήλ από τις δηλώσεις Μπάιντεν για την ανάσχεση όπλων λόγω Ράφας

Ισραήλ: Εισβολή του στρατού σε στούντιο του Al Jazeera στη Ναζαρέτ

Κουτσούμπας από Νταχάου: «Φόρο τιμής σε όσους έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στον φασισμό»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα