ΑΘΗΝΑ
17:44
|
01.05.2024
Οι βουλευτές Λι 'Αντερσον και Μπρένταν Κλαρκ-Σμιθ παραιτήθηκαν από αντιπρόεδροι των Συντηρητικών λόγω αντίδρασης στην κυβερνητική γραμμή για τη μετανάστευση.
Βουλή των Κοινοτήτων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντείνεται η «αντάρα» στους κόλπους του Βρετανικού Συντηρητικού Κόμματος και της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ εξαιτίας των σφοδρών αντιπαραθέσεων που προκαλεί η κυβερνητική πολιτική στο ζήτημα αντιμετώπισης της παράτυπης

Απόψε, οι βουλευτές Λι ‘Αντερσον και Μπρένταν Κλαρκ-Σμιθ παραιτήθηκαν από τη θέση των αντιπρόεδρων του Συντηρητικού κόμματος επειδή αψήφησαν την κυβερνητική γραμμή και υπερψήφισαν μια τροπολογία στο «νομοσχέδιο Ρουάντα» για την απέλαση των αιτούντων άσυλο.

Οι βουλευτές Λι ‘Αντερσον και Μπρένταν Κλαρκ-Σμιθ

Ωστόσο, η τροπολογία, την οποία προωθούσαν οι δεξιοί «αντάρτες» των Συντηρητικών απορρίφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων, με ψήφους 529 έναντι 68.

Στην κοινή επιστολή τους, οι ‘Αντερσον και Κλαρκ-Σμιθ  εκφράζουν την επιθυμία να επιτύχει το νομοσχέδιο επισημαίνοντας, αμέσως μετά, ότι αυτό είναι ανέφικτο υπό το παρόν νομικό πλαίσιο.

«Μολονότι επιθυμία μας είναι να ενισχύσουμε τη νομοθεσία, αυτό σημαίνει ότι προκειμένου να ψηφίσουμε υπέρ των τροπολογιών θα πρέπει να σας υποβάλουμε την παραίτησή μας», ανέφεραν.

Το κόμμα του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ είναι βαθιά διχασμένο όσον αφορά τη διατύπωση του νομοσχεδίου, στόχος του οποίου είναι να αποτρέψει τους αιτούντες άσυλο να προσφεύγουν στα δικαστήρια για να εμποδίζουν την απέλασή τους.

Αύριο, Τετάρτη, είναι πιθανόν να τεθούν προς ψήφιση και άλλες τροπολογίες αλλά και το νομοσχέδιο στο σύνολό του. Η σημερινή τροπολογία προέβλεπε ότι οι παράτυποι μετανάστες δεν θα μπορούσαν να επικαλεστούν το διεθνές δίκαιο για να «αποτρέψουν ή να καθυστερήσουν» την απέλασή τους.

Η Βουλή των Κοινοτήτων απόψε κατά την ψηφοφορία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα