ΑΘΗΝΑ
19:38
|
16.06.2024
Οι δυο μάρτυρες στις επιστολές τους τονίζουν, ότι στις καταθέσεις τους ενώπιον των μελών της εξεταστικής επιτροπής ενδέχεται να αυτοενοχοποιηθούν.
Εξεταστική Επιτροπή για το δυστύχημα στα Τέμπη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άρνηση να καταθέσουν ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπηδήλωσαν δύο μάρτυρες με το επιχείρημα πως τους έχει ασκηθεί δίωξη μετά το πόρισμα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τη σύμβαση «717». 

Οι κ.κ. Αθανάσιος Βούρδας, που διατέλεσε διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ την περίοδο 2015-2017 και ο Χρήστος Διονέλλης (αντιπρόεδρος ΕΡΓΟΣΕ 2015-2017, διευθύνων σύμβουλος ΕΡΓΟΣΕ 2017-2019) υποστήριξαν στις επιστολές τους, ότι στις καταθέσεις τους ενώπιον των μελών της εξεταστικής επιτροπής ενδέχεται να αυτοενοχοποιηθούν.

Ο Βασίλης Κόκκαλης από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να παραπεμφθεί το θέμα στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, τονίζοντας, πως οι μάρτυρες μπορούν να μην απαντήσουν τις ερωτήσεις που αφορούν τη σύμβαση «717». Για «προσβολή» της εξεταστικής έκανε λόγο από το ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Δουδωνής, ενώ «προσχηματική» χαρακτήρισε την άρνηση ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ

Κύκλοι πλειοψηφίας στην εξεταστική επιτροπή ανέφεραν, ότι:

«Μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έδινε πραγματικό αγώνα, υποστηρίζοντας ότι τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη αγγίζουν μόνο τη σύμβαση 717. Ωστόσο στη σημερινή συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κόκκαλης έκανεστροφή 180 μοιρών: επιχειρηματολόγησε υπέρ της κατάθεσης του πρώην προέδρου της ΕΡΓΟΣΕ, κ. Βούρδα στην επιτροπή, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει ασκηθεί εναντίον του δίωξη για τα Τέμπη, αλλά για την 717. Διαχώρισε, δηλαδή, πλήρως τη σύμβαση από το δυστύχημα. Συνέχισε ακόμη παραπέρα, δε,  λέγοντας ότι η 717 «δεν έφερε από μόνη της το δυστύχημα και σε αυτό συμφωνούμε όλοι». Αν συμφωνούν όλοι, τότε καιρός είναι να αρχίσει η πραγματική διερεύνηση των αιτίων και η απόδοση των ανάλογων ευθυνών».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πολύνεκρο τροχαίο στην Ξάνθη – Τέσσερις νεκροί και επτά τραυματίες

Τζάκομο Ματεότι: 100 χρόνια από το έγκλημα των μπράβων του Μουσολίνι

Δεκατέσσερις Ιορδανοί πέθαναν κατά τη διάρκεια του χατζ στη Σαουδική Αραβία

Η σιωπή για την Πύλο προετοιμάζει την επόμενη: 1 χρόνος από το κρατικό έγκλημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα