ΑΘΗΝΑ
21:27
|
14.05.2024
Tον περασμένο μήνα, ένα δεξαμενόπλοιο που είχε ναυλωθεί από τη Shell, έγινε στόχος από μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην Ερυθρά Θάλασσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός Shell αποφάσισε να παύσει επ’ αόριστον την διέλευση των φορτηγών πλοίων από την Ερυθρά Θάλασσα για τη μεταφορά των φορτίων του, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η απόφαση της εταιρίας πάρθηκε ύστερα από τα αμερικάνικα και βρετανικά πλήγματα κατά των Χούθι της Υεμένης, τα οποία προκάλεσαν φόβους για περαιτέρω κλιμάκωση στη περιοχή, αλλά και για την ασφάλεια των πληρωμάτων των πλοίων, σύμφωνα με πηγές του μέσου.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα, τον περασμένο μήνα ένα δεξαμενόπλοιο που είχε ναυλωθεί από τη Shell για να μεταφέρει καύσιμα, έγινε στόχος από μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ δέχτηκε και παρενόχληση από σκάφη των Χούθι της Υεμένης. Ο βρετανικός κολοσσός αρνήθηκε να σχολιάσει σήμερα το δημοσίευμα της WSJ, τόσο για την αναστολή των διελεύσεων όσο και για την επίθεση.

Η Shell έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των εταιριών που αποφεύγουν πλέον την διέλευση από την Ερυθρά Θάλασσα. Η BP διέκοψε όλες τις αποστολές τον περασμένο μήνα, ενώ η Qatar Energy έπραξε αντίστοιχα αυτή την εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξέχασαν παιδάκι σε σχολικό λεωφορείο στην Κηφισιά για ώρες…

Ο Τραγουδόσαυρος σατιρίζει το Ζάρι και ρίχνει εξάρες

Κάρφωσε τον Τραμπ για την πορνοστάρ ο άλλοτε έμπιστος δικηγόρος Κόεν

Τρελό τζιπ χτύπησε 40 Ι.Χ. στην οδό Κεφαλληνίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα