ΑΘΗΝΑ
03:09
|
02.05.2024
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως τις 12 Φεβρουαρίου, καθώς αναζητείται λύση για την επικίνδυνη ρύπανση του δικτύου ύδρευσης.
Σπασμένα φρεάτια και ένας σπασμένος αγωγός δημιούργησαν πρόβλημα σε 5.000 κατοίκους
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε, χθες Δευτέρα, ο δήμος Ζακύνθου, λόγω της επικίνδυνης ρύπανσης του δικτύου ύδρευσης που έχει σαν αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις βρύσες να τρέχει νερό ανακατεμένο με πετρέλαιο.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει μέχρι και 12 Φεβρουαρίου 2024, ενώ ο Δήμαρχος Ζακύνθου και ο πρόεδρος της αρμόδιας δημοτικής επιχείρησης επισκέφθηκαν την Αθήνα όπου έχουν συνεχείς συναντήσεις στα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να δουν τις περαιτέρω κινήσεις που μπορούν να γίνουν για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει από την Κυριακή στο νησί.

«Αδειάσαμε όλους τους κεντρικούς αγωγούς, τους πλύναμε αλλά υπάρχει θέμα από τα υδρόμετρα μέχρι τις δεξαμενές των σπιτιών» δήλωσε ο δήμαρχος Ζακύνθου προσθέτοντας ότι το πρόβλημα, που αφορά έως και 5.000 κατοίκους του κέντρου της Ζακύνθου επιδεινώνεται από το γεγονός ότι τα περισσότερα σπίτια έχουν δεξαμενές αποθήκευσης νερού, που κρατούν την μυρωδιά του πετρελαίου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος το πρόβλημα προέκυψε μετά από ατύχημα. «Το πετρέλαιο πήρε το δρόμο του νερού της βροχής, τα φρεάτια ήταν σπασμένα και από κάτω βρισκόταν σπασμένος αγωγός της ΔΕΥΑΖ. Όλο το βράδυ έβρεχε, οπότε αν είχαμε 30 λίτρα έγιναν 2.000 και γέμισαν πετρέλαιο όλα τα σπίτια», ανέφερε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα