ΑΘΗΝΑ
18:59
|
01.05.2024
Στον άνδρα επιβλήθηκε και πρόστιμο 20.000 ευρώ, για των φόνο δύο αδέσποτων γατιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ποινή φυλάκισης οκτώ ετών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο 33χρονος που κατηγορείται για τη συστηματική δολοφονία γατών στο κέντρο της Αθήνας. Η ποινή αφορά τις δολοφονίες δύο αδέσποτων ζώων, αν και σε βάρος του υπήρχαν καταγγελίες για βασανισμό περισσότερων.

Παράλληλα του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο των 20.000 ευρώ.

Ο άνδρας συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές τον Φεβρουάριο του 2023, ύστερα από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής. Μάλιστα, κάμερα ασφαλείας είχε καταγράψει τον άνδρα να βουτάει μια αδέσποτη γάτα και να την παίρνει μαζί του. Ύστερα από έρευνα των αστυνομικών στον χώρο του εγκαταλελειμμένου κτηρίου που διέμενε όντας άστεγος, βρέθηκαν τα κουφάρια πέντε ακόμα γατών.

Σύμφωνα με τον ψυχίατρο που ορίστηκε από την ανακρίτρια, ο άνδρας έπασχε από ψυχικές διαταραχές και διαταραχές της συμπεριφοράς, οι οποίες συνδέονται με την χρήση ουσιών και φαρμάκων.

Ο 33χρονος στο δικαστήριο δεν έδωσε καμία απάντηση γιατί σκότωνε ή χτυπούσε τα άτυχα αδέσποτα. Μάλιστα ισχυριζόταν στην αρχή ότι δεν ήταν αυτός στο βίντεο ενώ αργότερα ανασκεύασε και ισχυρίστηκε ότι μόνο τραυμάτισε το ζώο και ότι «τα λέγανε με τη γάτα», εξοργίζοντας την εισαγγελέα. Έτσι δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Πρόκειται για την δεύτερη καταδίκη στη χώρα μας με ποινή φυλάκισης για βασανισμό ή φόνευση ζώου, με πρώτη να είναι αυτή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, του γυναικοκτόνου της Κάρολαϊν Κράουτς, ο οποίος καταδικάστηκε και για τον φόνο του σκύλου του ζεύγους.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα