ΑΘΗΝΑ
05:11
|
28.04.2024
Στέλνεται παραπλανητικό SMS από απατεώνες που οδηγεί σε πλαστή ιστοσελίδα και η οποία παραπέμπει σε ενημέρωση οικονομικών στοιχείων.
ΕΟΠΥΥ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την προσοχή των ασφαλισμένων για σειρά απατηλών και παραπλανητικών μηνυμάτων SMS στα κινητά τηλέφωνα που αποστέλλονται από κυκλώματα απατεώνων σε ασφαλισμένους συνιστά ο ΕΟΠΥΥ καθώς φέρουν το δικό του λογότυπο με απώτερο στόχο την απόσπαση προσωπικών «ευαίσθητων» δεδομένων.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ καλεί τους ασφαλισμένους να μην ενεργοποιούν τους συνδέσμους που εμπεριέχονται σε SMS που τους στέλνονται εφόσον αυτοί δεν σχετίζονται με την ιστοσελίδα του οργανισμού που είναι η: https://www.eopyy.gov.gr/

Ο σύνδεσμος των απατεώνων που έχουν στήσει την πλαστή ιστοσελίδα και η οποία παραπέμπει σε ενημέρωση οικονομικών στοιχείων είναι ο ακόλουθος και θα πρέπει να αποφεύγεται: https://eopyy-govgr[.]com/web/index.

Ο ΕΟΠΥΥ έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες επικοινωνίες με τον πάροχο που φιλοξενεί την πλαστή ιστοσελίδα (Hosting Provider) για απενεργοποίηση της πλαστής ιστοσελίδας.

«Ωστόσο εφιστούμε εκ νέου την προσοχή στους ασφαλισμένους μας, καθώς ο ΕΟΠΥΥ αποστέλλει SMS μηνύματα τα οποία είναι μόνον ενημερωτικά, χωρίς περαιτέρω ενέργειες και αφορούν ενδεικτικά: Εκτελέσεις γνωματεύσεων, εγκρίσεις γνωματεύσεων, αποφάσεις επιστροφών ατομικών αιτημάτων, υποβολές ατομικών αιτημάτων μέσω ΚΕΠ, επιβεβαίωση στοιχείων επικοινωνίας μέσω Φ.Α.Υ.

Το κινητό τηλέφωνο στο οποίο αποστέλλονται SMS δηλώνεται από τον εκδότη ιατρό κατά τη συνταγογράφηση ή αντλείται αυτόματα από τα στοιχεία επικοινωνίας που έχει επιβεβαιώσει ο ασφαλισμένος μέσω του Φ.Α.Υ», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Τονίζει, επίσης, ότι δεν προβαίνει σε καμία επικοινωνία (τηλεφωνική ή sms ή email) για γνωστοποίηση προσωπικών στοιχείων όπως Τραπεζικός Λογαριασμός IBAN κ.ό.κ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα