ΑΘΗΝΑ
04:20
|
01.05.2024
Περισσότεροι από 250 υπερπλούσιοι του πλανήτη απαιτούν από τις πολιτικές ελίτ που βρίσκονται στο Νταβός να εισάγουν υψηλότερη φορολογία στις περιουσίες τους.
Φορολογήστε τους πλούσιους
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 250 δισεκατομμυριούχοι και εκατομμυριούχοι απαιτούν από τη συνάντηση της πολιτικής ελίτ για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός να εισαγάγει φόρους περιουσίας για να βοηθήσει στην πληρωμή για καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο.

«Το αίτημά μας είναι απλό: σας ζητάμε να φορολογήσετε εμάς, τους πιο πλούσιους στην κοινωνία», ανέφεραν οι πλούσιοι σε ανοιχτή επιστολή τους προς τους παγκόσμιους ηγέτες.

Αυτό δεν θα αλλάξει θεμελιωδώς το βιοτικό μας επίπεδο, ούτε θα στερήσει τα παιδιά μας, ούτε θα βλάψει την οικονομική ανάπτυξη των εθνών μας. Αλλά θα μετατρέψει τον ακραίο και μη παραγωγικό ιδιωτικό πλούτο σε επένδυση για το κοινό μας δημοκρατικό μέλλον.

Ανάμεσα σε αυτούς και αυτές που υπογράφουν την επιστολή αυτή είναι η κληρονόμος της «Disney» Άμπιγκεϊλ Ντίσνεϊ, ο γνωστός ηθοποιός Μπράιαν Κοξ, που στο παρελθόν έχει ενσαρκώσει τον δισεκατομμυριούχο Λόγκαν Ρόι στην τηλεοπτική σειρά «Succession», η Αμερικανίδα Βάλερι Ροκφέλερ, κληρονόμος του ιδρύματος Ροκφέλερ, καθώς και ο ηθοποιός και σεναριογράφος Σάιμον Πέγκ,

«Είμαστε επίσης οι άνθρωποι που επωφελούνται περισσότερο από το status quo», ανέφεραν σε μια επιστολή με τίτλο Proud to Pay, την οποία θα προσπαθήσουν να παραδώσουν στους παγκόσμιους ηγέτες που συγκεντρώθηκαν στο Νταβός της Ελβετίας την Τετάρτη.

«Αλλά η ανισότητα έχει φτάσει σε οριακό σημείο και το κόστος της για τον κίνδυνο οικονομικής, κοινωνικής και οικολογικής σταθερότητας είναι σοβαρό – και αυξάνεται καθημερινά. Εν ολίγοις, χρειαζόμαστε δράση τώρα».

Μια νέα δημοσκόπηση των υπερπλούσιων δείχνει ότι το 74% υποστηρίζει υψηλότερους φόρους στον πλούτο για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής και στη βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών. Μια έρευνα, που διεξήχθη από το Survation για λογαριασμό της εκστρατείας Patriotic Millionaires, συμμετείχαν σε δημοσκόπηση περισσότερων από 2.300 ερωτηθέντων από χώρες της G20 που κατέχουν περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια σε επενδυτικά περιουσιακά στοιχεία, εξαιρουμένων των κατοικιών τους – κατατάσσοντάς τους στο πλουσιότερο 5%.

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 58% υποστήριξε τη θέσπιση φόρου περιουσίας 2% σε άτομα με περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια και ότι το 54% πιστεύει ότι ο ακραίος πλούτος αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία.

Ο Guy Singh-Watson, ο Βρετανός αγρότης που έγινε επιχειρηματίας που ίδρυσε την εταιρεία διανομής κουτιών λαχανικών Riverford, είπε: «Αυτή η δημοσκόπηση φαίνεται να δείχνει ότι ολόκληρος ο κόσμος, συμπεριλαμβανομένων των πλουσιότερων ανθρώπων, θέλει να φορολογήσει τους υπερπλούσιους. Πού στη Γη είναι λοιπόν η ηγεσία των εκλεγμένων αντιπροσώπων μας που έχουν τη δύναμη να το κάνουν πραγματικά; Εμείς, οι πιο πλούσιοι, έχουμε βαρεθεί και κουραστεί από την αδράνεια, επομένως δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι, στο απότομο άκρο των στημένων οικονομιών μας, έχουν χάσει κάθε υπομονή».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα