ΑΘΗΝΑ
07:03
|
03.05.2024
Αυξήθηκαν και οι εισαγωγές διυλισμένου πετρελαίου από την Ινδία στην Ε.Ε., άρα τελικά οι Ευρωπαίοι χρησιμοποιούν ρώσικης προέλευσης πετρέλαιο.
Η Ινδία έχει αυξήσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και άνθρακα τα τελευταία δύο χρόνια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Νέο Δελχί πήρε μια «ρεαλιστική» απόφαση να αυξήσει τις αγορές ρωσικού πετρελαίου, παρά τις σαρωτικές δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας, και τα αποτελέσματα της απόφασης είναι σε όλους ορατά, δήλωσε, χθες Τρίτη, ο υπουργός Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της Ινδίας, στα πλαίσια της ετήσιας συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Μιλώντας σε πάνελ με θέμα «Ενέργεια εν μέσω αντιπαλότητας», ο Χάρντεπ Σινγκ Πουρί υποστήριξε ότι η Ινδία έχει να φροντίσει έναν μεγάλο πληθυσμό και η κυβέρνηση της χώρας πρέπει να διασφαλίσει ότι εκατομμύρια άνθρωποι θα τρέφονται τρεις φορές την ημέρα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων PTI.

Πέρυσι, η Ινδία ξεπέρασε την Κίνα και έγινε η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, ξεπερνώντας το 1,43 δισεκατομμύριο ανθρώπους σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

«Η κατανάλωση της Ινδίας αυξάνεται τρεις φορές περισσότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο», επισήμανε ο Πουρί, προσθέτοντας ότι η Ινδία βρίσκεται σήμερα σε διαδικασία οικοδόμησης νέων κατοικιών που κατ’ έτος που αντιστοιχεί σε ένα Σικάγο. Για τον λόγο αυτό η χώρα πρέπει να αντιμετωπίζει τις παγκόσμιες προκλήσεις «ρεαλιστικά», πρόσθεσε.

«Εάν η Ινδία είχε επιτρέψει στον εαυτό της να βρεθεί σε κατάσταση να αντλήσει από τους ίδιους πόρους μετά την κρίση στην Ουκρανία, οι τιμές των καυσίμων στη χώρα θα είχαν αυξηθεί δραστικά», σημείωσε ο Ινδός υπουργός που το 2022, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό ειδησεογραφικό κανάλι CNN, είχε δηλώσει πως το Νέο Δελχί δεν αντιμετωπίζει «καμία ηθική σύγκρουση» σχετικά με την αγορά ρωσικού πετρελαίου και αντίθετα έχει «ηθικό καθήκον» έναντι των Ινδών καταναλωτών.

Τα σχόλια του υπουργού έγιναν μία ημέρα μετά τη συνομιλία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι για την πρόοδο τω στο εμπόριο, την οικονομία και την επιστημονική και τεχνική συνεργασία των δύο χωρών, καθώς και την ενέργεια, τις μεταφορές και τις εδοδιαστικές αλυσίδες. Οι δύο ηγέτες, υπάρχουν πληροφορίες πως θα συναντηθούν προσωπικά κάποια στιγμή μέσα το 2024.

Η Ινδία έχει αυξήσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και άνθρακα τα τελευταία δύο χρόνια. Το 2023, η χώρα απορρόφησε κατά μέσο όρο 1,75 εκατομμύρια βαρέλια ρωσικού αργού την ημέρα.

Την ίδια ώρα, οι εισαγωγές διυλισμένου πετρελαίου από την Ινδία στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν επίσης σε επίπεδα ρεκόρ το 2023, πράγμα που σημαίνει προφανώς ότι οι Ευρωπαίοι καταναλωτές έλαβαν μεγάλες ποσότητες πετρελαιοειδών που προέρχονταν από τη Ρωσία μέσω της Ινδίας πέρυσι, σύμφωνα με την Independdent.

Συνολικά, ο εμπορικός κύκλος εργασιών μεταξύ της Ρωσίας και της Ινδίας έχει εκτοξευθεί στα ύψη, ξεπερνώντας τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, και οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα μπορούσε να φτάσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα