ΑΘΗΝΑ
13:57
|
18.07.2024
Οι στρατιωτικές σχέσεις των δύο χωρών φαίνεται να ενισχύονται, παρά τις προσπάθειες της Δύσης να απομακρύνουν το Νέο Δελχί από τη Μόσχα.
Τα δύο ρωσικά πλοία έφτασαν στο Βιζαχαπατνάμ το Σάββατο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην πλήρη ανάπτυξη και ενίσχυση της ναυτικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Ινδίας, την από κοινού αντιμετώπιση παγκόσμιων απειλών και τη διασφάλιση της ασφαλούς ναυσιπλοΐας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, στοχεύουν οι κοινές ναυτικές ασκήσεις των στόλων των δύο χωρών που διεξάγονται στον κόλπο της Βεγγάλης και αναμένεται να ολοκληρωθούν αύριο, Τετάρτη.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Μόσχα στις ασκήσεις συμμετέχουν από την πλευρά της Ρωσίας το ανθυποβρυχιακό πολεμικό πλοίο Admiral Tributs του Στόλου του Ειρηνικού και το θαλάσσιο δεξαμενόπλοιο Pechenga, που έφτασαν το Σάββατο στο ινδικό λιμάνι Βιζαχαπατνάμ.

Η Ινδία εκπροσωπείται στους κοινούς ναυτικούς ελιγμούς από το αντιτορπιλικό Ranvijay και την κορβέτα Kiltan, αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα, η ρωσική κρατική εταιρεία εξαγωγής όπλων Rosoboronexport ανακοίνωσε ότι διεξάγει συζητήσεις με Ινδούς αξιωματούχους σχετικά με τη δυνατότητα κοινής παραγωγής αεροπορικών πλατφορμών για την ινδική Πολεμική Αεροπορία, με τις εξελίξεις να δείχνουν ότι οι  στρατιωτικές σχέσεις μεταξύ Ινδίας και Ρωσίας φαίνεται να ενισχύονται, παρά τις προσπάθειες της Δύσης να απομακρύνουν το Νέο Δελχί από τη Μόσχα.

Αξιοσημείωτη είναι και η χρονική σύμπτωση με την διαδικτυακή σύνοδο της G20, που αναμένεται να διεξαχθεί την Τετάρτη, υπό την προεδρεία του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι και στην οποία έχει ανακοινωθεί πως θα συμμετέχει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μόνο 15 Ρώσοι αθλητές στους Ολυμπιακούς του Παρισιού

Στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας μετέχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Άγνωστα» κίνητρα, Ιρανοί πράκτορες και δυνατές «μπουνιές»

Απελευθερώστε τους ομήρους, φώναξαν Ισραηλινές σε συνεδρίαση του ΟΗΕ στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα