ΑΘΗΝΑ
07:46
|
02.05.2024
Οι ιδιοκτήτες που θα αρνηθούν να δώσουν δείγμα DNA των σκύλων τους για την βάση δεδομένων θα πληρώσουν πρόστιμο από 292 έως 1.048 ευρώ.
Οι οδοκαθαριστές θα πρέπει πλέον να συλλέγουν τις ακαθαρσίες, ώστε να υποβληθούν σε γενετικό έλεγχο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μάλλον στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση με τα αφημένα περιττώματα σκύλων στην επαρχεία Μπολζάνο της βόρειας Ιταλίας, όπου οι αρχές αποφάσισαν να καταφύγουν στην ταυτοποίηση των «δραστών» ιδιοκτητών μέσω ελέγχου γενετικού υλικού των ακαθαρσιών.

Αφού ολοκληρωθεί η βάση δεδομένων, στην οποία θα συγκεντρωθεί το DNA των οικόσιτων σκύλων, οι οδοκαθαριστές και οι υπηρεσίες υγείας του Μπολτσάνο θα πρέπει πλέον να συλλέγουν τις ακαθαρσίες, ώστε να υποβληθούν σε γενετικό έλεγχο. Στη συνέχεια, θα αποστέλλεται στους ιδιοκτήτες πρόστιμο, το οποίο θα κυμαίνεται από 50 έως 500 ευρώ

Αλλά και για την βάση δεδομένων, οι ιδιοκτήτες που θα αρνηθούν να δώσουν δείγμα DNA των σκύλων τους θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο από 292 έως 1.048 ευρώ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της κτηνιατρικής υπηρεσίας, Πάολο Τσαμπότο, οι τοπικές αρχές της πόλης Μπολτσάνο και των γύρω κωμοπόλεων, στις Δολομιτικές Άλπεις, δημιουργούν βάση δεδομένων για τους περίπου 40.000 σκύλους της περιοχής. Από αυτούς, περίπου οι 10.000 έχουν ήδη καταγραφεί.

«Κάθε χρόνο στο Μπολτσάνο λαμβάνουμε μερικές εκατοντάδες καταγγελίες από πολίτες, αναφορικά με την “ανεπαρκή διαχείριση” των δημόσιων χώρων. Περισσότερες από τις μισές καταγγελίες αφορούν σκύλους. Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου μπορούν να πιάσουν μόνο τρεις-τέσσερις [ιδιοκτήτες] επειδή θα πρέπει να στήσουν κάποιο είδος ενέδρας», εξήγησε.

Η καταχώρηση του DNA των σκύλων αναμένεται να καταστεί υποχρεωτική γύρω στον Μάρτιο. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να κάνουν εξετάσεις αίματος στα ζώα τους, στα δημοτικά καταφύγια σκύλων ή σε κτηνιατρικές κλινικές, με κόστος 65-100 ευρώ.

Ο διευθυντής δεν διευκρίνισε πόσο θα κοστίσει στις δημοτικές αρχές το σχέδιο αυτό. Ο εντοπισμός των σκύλων και τα διοικητικά έξοδα αναμένεται ότι θα καλυφθούν από τα πρόστιμα, ενώ οι τουρίστες και οι μη μόνιμοι κάτοικοι θα εξαιρεθούν από το μέτρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ισραήλ απειλεί με αντίποινα ενάντια της Παλαιστινιακής Αρχής λόγω Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Εργατική Πρωτομαγιά: Αγώνας για δικαιώματα και λευτεριά στην Παλαιστίνη

Κωνσταντινούπολη: Εκατοντάδες συλλήψεις και χημικά στην πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά

Κυβερνητική εμπλοκή στην… εμφιλοχώρηση Ινδών μεγιστάνων στην Ακρόπολη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα