ΑΘΗΝΑ
15:42
|
30.04.2024
Οι σκιτσογράφοι απαιτούν την απελευθέρωση του συναδέλφου τους και να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες εναντίον του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για ξεκάθαρη «παρακώλυση του δημοσιογραφικού έργου» κάνει λόγο η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων, αναφορικά με την πρωτοφανή σύλληψη του σκιτσογράφου, Παναγιώτη Μητσομπόνου, κατά την διάρκεια της σημερινής δικαστικής διαδικασίας σε δεύτερο βαθμό, για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Ο σκιτσογράφος, ο οποίος βρισκόταν με άδεια στην αίθουσα του δικαστηρίου, ώστε να αποτυπώσει τις δικάσιμους, συνελήφθη επειδή φωτογράφιζε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, αφού πρώτα του κατάσχεσαν το κινητό τηλέφωνο.

Οι σκιτσογράφοι απαιτούν την απελευθέρωση του συναδέλφου τους, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, και να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες εναντίον του.

Σε σχετική ανακοίνωση, το ΔΣ της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων αναφέρει τα εξής:

Ο συνάδελφος μας παραβρέθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2024 στη διαδικασία για να σκιτσάρει στιγμιότυπα της δίκης. Για να διευκολυνθεί η δουλειά του τράβηξε φωτογραφίες ώστε να βελτιώσει επί τόπου τα σκίτσα του, κάτι που αποτελεί συνηθισμένη πρακτική των σκιτσογράφων σε πολλές δίκες και που ο ίδιος έχει εφαρμόσει χωρίς πρόβλημα κατά το παρελθόν (Πχ Δίκη Χρυσής Αυγής).

Οι εξηγήσεις του δεν έγιναν δεκτές και ο Παναγιώτης μετά την κατάσχεση του κινητού του τηλεφώνου, συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Α.Τ Αμπελοκήπων όπου μέχρι την ώρα που γράφονταν η ανακοίνωση ανέμενε να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Η σύλληψη του συναδέλφου μας είναι ξεκάθαρη παρακώλυση του δημοσιογραφικού έργου που επιτελούν οι σκιτσογράφοι εδώ και πολλά χρόνια, αφού η εικονογράφηση μεγάλων δικών αποτελεί μια παλιά και συνηθισμένη πρακτική ενταγμένη στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού.

Απαιτούμε να αφεθεί ελεύθερος ο Παναγιώτης Μητσομπόνος και να αποσυρθούν οι κατηγορίες εις βάρος του. Ζητάμε να παρέχονται όλες οι διευκολύνσεις στους συναδέλφους σκιτσογράφους, μέλη της Λέσχης ή μη ώστε να επιτελούν άρτια το έργο τους σε ανάλογες περιπτώσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συναγερμός στο Ηράκλειο Κρήτης – «Γάζωσαν» αυτοκίνητο με καλάσνικοφ

Λονδίνο: Νεκρός ένας 13χρονος στην επίθεση με σπαθί- Συνελήφθη ο δράστης

Επίθεση Γεωργιάδη σε διαμαρτυρόμενους υγειονομικούς-«Κάφροι, ελάτε αν έχετε τα κότσια»

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα