ΑΘΗΝΑ
08:20
|
05.05.2024
Απαγορεύτηκε η πώληση δύο μοντέλων «έξυπνων ρολογιών» της Apple, τα οποία έχουν εγκατεστημένα οξύμετρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την επαναφορά της απαγόρευσης πώλησης προϊόντων κατά του τεχνολογικού κολοσσού Apple αποφάσισε η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ, εν μέσω δικαστικής διαμάχης με την εταιρία ιατρικών τεχνολογιών Masimo.

Συγκεκριμένα, στα τέλη Οκτωβρίου, απαγορεύτηκε η πώληση δύο μοντέλων «έξυπνων ρολογιών» της Apple, τα Series 9 και Ultra 2 , τα οποία έχουν εγκατεστημένα οξύμετρα, με απόφαση της Επιτροπής, καθώς έκρινε πως η Apple παραβίαζε τις κατοχυρωμένες πατέντες της Masimo. Η απόφαση είχε ως αποτέλεσμα την παύση των πωλήσεων των συγκεκριμένων προϊόντων στις ΗΠΑ, έως την άρση της απαγόρευσης στα τέλη Δεκεμβρίου, μετά από προσφυγή της Apple στο ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερη απόφαση ενός εφετείου στην Ουάσινγκτον, η απόφαση που επέτρεπε στην Apple να συνεχίσει τις πωλήσεις των δύο ρολογιών ανατρέπεται, με το ενδεχόμενο εκ νέου απόσυρσης των προϊόντων από τα φυσικά και διαδικτυακά καταστήματα να επανέρχεται στο προσκήνιο.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Masimo, Τζο Κιάνι, δήλωσε ότι η απόφαση δείχνει πως «ακόμη και οι μεγαλύτερες και πιο ισχυρές εταιρείες πρέπει να σέβονται τα πνευματικά δικαιώματα των Αμερικανών εφευρετών και πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες όταν τους πιάσουν να παραβιάζουν διπλώματα ευρεσιτεχνίας άλλων».

Η Apple υποστηρίζει πως δεν έχει παραβιάσει τα δικαιώματα της Masimo, δηλώνοντας πως «διαφωνεί έντονα» με την απόφαση της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ.

« Όσον εκκρεμεί η έφεση, η Apple λαμβάνει μέτρα έτσι ώστε και να συμμορφώνεται με την ισχύουσα απόφαση, αλλά και να διασφαλίσει την πρόσβαση των πελατών στα ρολόγια Apple, με όσον το δυνατόν λιγότερη αναστάτωση» δήλωσε σε ανακοίνωσή της η εταιρία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Πάσχα και Θεολογία της Απελευθέρωσης

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα