ΑΘΗΝΑ
05:25
|
05.05.2024
Οι κινητοποιήσεις της Ομοσπονδιακής Ένωσης Διανομών και Μεταφορών (BLV) κορυφώνονται αύριο στο Βερολίνο, με διαδήλωση στην Πύλη του Βραδενβούργου.
Ακινητοποιημένα φορτηγά λόγω απεργίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στους δρόμους του Βερολίνου βγαίνουν σήμερα και αύριο οι Γερμανοί οδηγοί φορητών και οι υπάλληλοι μεταφορών και διανομής με βασικά αιτήματα την ανάκληση των αυξήσεων στα διόδια (που ρυθμίζονται βάση των τιμών διοξειδίου του άνθρακα) και τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών.

Επαγγελματίες οδηγοί φορτηγών σε απεργιακό πυρετό

Η Ομοσπονδιακή Ένωση Διανομών και Μεταφορών (BLV) εκτιμά πως πάνω από 1.500 φορτηγά αναμένεται να φθάσουν σήμερα στο κέντρο του Βερολίνου, προκειμένου να συμμετάσχουν στην προγραμματισμένη για αύριο το μεσημέρι διαδήλωση στην Πύλη του Βραδενβούργου.

Η περιοχή εκτιμάται ότι θα μείνει αποκλεισμένη μέχρι τουλάχιστον αύριο το βράδυ και αναμένονται καθυστερήσεις και προβλήματα σε πολλά σημεία των κεντρικών οδικών αξόνων της πρωτεύουσας.

Οι αυξήσεις στις τιμές των διοδίων, οι οποίες ισχύουν από την 1η Δεκεμβρίου 2023 σε εναρμόνιση με νομοθεσία της ΕΕ, αφορούν φορτηγά οχήματα άνω των 7,5 τόνων, ενώ από την 1η Ιουλίου 2024 το μέτρο θα επεκταθεί και στα οχήματα άνω των 3,5 τόνων. Από την υποχρέωση καταβολής διοδίων εξακολουθούν να εξαιρούνται τα οχήματα μηδενικών εκπομπών καυσαερίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα