ΑΘΗΝΑ
12:24
|
28.04.2024
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τη Δύση ότι ωθεί την Ουκρανία να χρησιμοποιεί όπλα μεγάλου βεληνεκούς για χτυπήματα βαθιά εντός της χώρας του.
Απολογισμός της ρωσικής διπλωματίας για το 2023
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία είναι αδύνατον να συζητήσει τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων με τις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς πρώτα να ληφθεί υπόψη η κατάσταση στην Ουκρανία, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ. Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας κάνοντας τον απολογισμό της εξωτερικής πολιτικής της χώρας το 2023 υποστήριξε ότι η Ουάσινγκτον επιδιώκει να επιβληθεί στρατιωτικά έναντι της Μόσχας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας υπενθύμισε ότι η Ουάσινγκτον έχει προτείνει τον διαχωρισμό των δύο θεμάτων και την επανέναρξη των συνομιλιών για τη «στρατηγική σταθερότητα» μεταξύ των δύο χωρών, που διαθέτουν τα μεγαλύτερα πυρηνικά οπλοστάσια του κόσμου. Ο κ. Λαβρόφ τόνισε ότι η εν λόγω πρόταση είναι μη αποδέκτη για τη Ρωσία λόγω της στήριξης της Δύσης προς την Ουκρανία στον πόλεμο που τώρα πλησιάζει στο τέλος της δεύτερης χρονιάς του.

«Δεν βλέπουμε το παραμικρό ενδιαφέρον από την πλευρά των ΗΠΑ ή του ΝΑΤΟ να διευθετήσουν την ουκρανική σύγκρουση και να εισακούσουν τις ανησυχίες της Ρωσίας», είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ και κατηγόρησε τη Δύση ότι ωθεί την Ουκρανία να χρησιμοποιεί όπλα μεγάλου βεληνεκούς για χτυπήματα βαθιά εντός της Ρωσίας. Τέτοια χτυπήματα έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης στην πόλη Μπέλγκοροντ που στοίχισε τη ζωή σε 25 ανθρώπους στις 30 Δεκεμβρίου.

Ο Λαβρόφ, στη συνέχεια, άσκησε δριμεία κριτική συνολικά στη Δύση, η οποία, όπως είπε,  διεξάγει έναν «υβριδικό πόλεμο» κατά της Μόσχας. «Δεν απορρίπτουμε αυτή την ιδέα για το μέλλον, αλλά θέτουμε ως προϋπόθεση για αυτή την πιθανότητα την εγκατάλειψη από τη Δύση της πολιτικής της για υπονόμευση και μη σεβασμό των ρωσικών συμφερόντων», ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα