ΑΘΗΝΑ
11:09
|
02.05.2024
Το προϊόν ανακαλείται λόγω τυπογραφικού λάθους στο φυλλάδιο οδηγιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προχώρησε στην ανάκληση παρτίδων του οφθαλμικού τζελ «Recugel Eye Gel» των 10 γραμμαρίων, λόγω τυπογραφικού λάθους στο φυλλάδιο οδηγιών του προϊόντος.

Συγκεκριμένα, στο φυλλάδιο αναγράφεται λανθασμένα πως ο χρόνος απόρριψης του προϊόντος είναι έξι μήνες μετά το άνοιγμα, αντί για έξι εβδομάδες μετά το άνοιγμα.

Αναλυτικά ανακοίνωση του ΕΟΦ:

Αποφασίζουμε την ανάκληση των παρτίδων 693 (Ημ/νία Λήξ. 2025-03-31) & 703 (Ημ/νία Λήξ. 2025-04-30) του ιατροτεχνολογικού προϊόντος ‘Recugel Eye Gel 10g’, καθώς, λόγω τυπογραφικού λάθους, στο Φύλλο Οδηγιών αναφέρεται λανθασμένα πως ο χρόνος απόρριψης είναι έξι μήνες μετά το άνοιγμα, αντί για έξι εβδομάδες μετά το άνοιγμα.

Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται με σκοπό την ενίσχυση της προληπτικής εθελοντικής ανάκλησης της εταιρείας Bausch+Lomb GmbH. Η εταιρεία Bausch Health Hellas, η οποία διαθέτει το εν λόγω προϊόν στην ελληνική αγορά, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Θεσσαλονίκη: Σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα που είχαν φυτευτεί στη μνήμη των νεκρών των Τεμπών

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα