ΑΘΗΝΑ
13:46
|
20.05.2024
Το αμερικανικό δεξαμενόπλοιο Chem Ranger, απειλήθηκε από δύο πυραύλους, χωρίς να σημειωθούν θύματα ή ζημιές.
Το πλοίο, υπό σημαία νήσων Μάρσαλ, δέχθηκε επίθεση στον Κόλπο του Άντεν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ευθύνη για επίθεση εναντίον αμερικανικού εμπορικού πλοίου στον Κόλπο του Άντεν, ανέλαβαν τις πρώτες πρωινές ώρες οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, στο τελευταίο από μια σειρά χτυπήματα στην Ερυθρά Θάλασσα, σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους Παλαιστίνιους στη

«Το ναυτικό των υεμενίτικων ένοπλων δυνάμεων διεξήγαγε στοχευμένη επιχείρηση εναντίον του αμερικανικού πλοίου, του Chem Ranger, στον Κόλπο του Άντεν», εκτοξεύοντας πυραύλους ορισμένοι από τους οποίους «έπληξαν τον στόχο τους», τόνισαν οι αντάρτες σε ανακοίνωσή τους, ενώ η Ουάσιγκτον υποστήριξε ότι από την επίθεση δεν υπήρξαν θύματα, ούτε υλικές ζημιές.

«Η απάντηση στις αμερικανοβρετανικές επιθέσεις είναι αναπόφευκτη» και «κάθε νέα επίθεση θα τιμωρείται», απείλησαν οι αντάρτες, που διαβεβαιώνουν ότι στο στόχαστρό τους μπαίνουν μόνο πλοία που σχετίζονται με το Ισραήλ «για όσο δεν εφαρμόζεται κατάπαυση του πυρός και δεν αίρεται η πολιορκία στη Γάζα».

Το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM) επιβεβαίωσε πως οι Χούθι έβαλαν πράγματι στο στόχαστρο αμερικανικό εμπορικό πλοίο που διαχειρίζεται ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία χθες Πέμπτη με «δυο πυραύλους», χωρίς όμως να πετύχουν τον στόχο τους.

Το πλήρωμα του πλοίου υπό σημαία νήσων Μάρσαλ «είδε πυραύλους να πέφτουν στο νερό κοντά στο σκάφος», πάντως «δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές στο πλοίο», που «συνέχισε την πορεία του», τόνισε μέσω X.

Από την πλευρά της, η βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας (UKMTO) αναφέρθηκε σε «συμβάν» 115 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της πόλης Άντεν, τονίζοντας πως έγινε έκρηξη σε απόσταση 30 μέτρων από πλοίο και ότι drone πέταγε σε κοντινή απόσταση.

Κατά τον εξειδικευμένο ιστότοπο Marine Traffic, το Chem Ranger είναι πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο υπό σημαία νήσων Μάρσαλ, που πλέει τις τελευταίες ημέρες στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης.

Η νέα επίθεση συνέβη μετά την τελευταία, τέταρτη, επίθεση δυνάμεων των ΗΠΑ σε θέσεις ελέγχουν οι Χούθι, τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη. Λίγες ώρες αργότερα, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε για τη συνέχιση των επιθέσεων εναντίον των Χούθι, παρόλο που παραδέχτηκε ότι η στρατιωτική δράση εναντίον τους απέτυχε να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον πλοίων που πλέουν στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έρχεται η Καμπούλ Νο2 (ή η Σαϊγκόν Νο3);

Η Ισπανία ανακαλεί τον πρέσβη της στην Αργεντινή μετά την προσβολή Μιλέι

Γεραπετρίτης: Δεν αναμένεται αλλαγή στην εξωτερική πολιτική του Ιράν

Συλλυπητήρια από ξένες κυβερνήσεις για την απώλεια Ραϊσί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα