ΑΘΗΝΑ
02:59
|
02.05.2024
Στη Σύνοδο της Ιεραρχίας την ερχόμενη Τρίτη θα συζητηθεί το θέμα ξεκαθάρισε ο Αρχιεπίσκοπος.
Η Εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια που διχάζει την ελληνική κοινωνία, αναφέρθηκε, σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, από την Νέα Μάκρη όπου παρέστη στην τελετή εγκαινίων του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

«Γιατί να μην γίνει ένα Δημοψήφισμα; Δεν θα ήταν μια πρόταση και αυτή;» απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το θέμα, ξεκαθάρισε όμως ότι η Ιεραρχία είναι αυτή που θα αποφασίσει για τη στάση της Εκκλησίας.

Σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη δύο ημέρες πριν την συνέντευξη του για το θέμα στην ΕΡΤ, και μερίδα των ΜΜΕ την ανέφερε ως «συνάντηση για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών», ο κ.κ. Ιερώνυμος ανέφερε: «Μεγαλοποιούν λίγο τα πράγματα. Αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Έγιναν συζητήσεις, αλλά είχαν άλλο αντικείμενο. Η Εκκλησία θέλει να ανοιχτεί περισσότερο προς τον κόσμο και θέλει να συνεργαστεί με το κράτος να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά που θέλουνε να σπουδάσουν και δεν βρίσκουν σπίτι και δεν μπορεί η οικογένεια να τα πληρώσει, το δεύτερο είναι ότι όλοι λέμε ότι δεν κάνουμε παιδιά, δεν τους δίνουν σπίτια να μπούνε. Και εκεί να κάνει η Εκκλησία μια προσφορά και ακόμα περισσότερο τα νεαρά ζευγάρια τα οποία θέλουν να κάνουν οικογένεια και δεν μπορούν. Για αυτά συζητήσαμε».

Για τις αντιδράσεις από την Ιεραρχία σχετικά με το γάμο ομόφυλων ζευγαριών και το δικαίωμα στην τεκνοθεσία, τόνισε ότι αυτά τα ζητήματα θα συζητηθούν στην σύνοδο της Ιεραρχίας την Τρίτη. «Σε τέτοια θέματα δεν μπορεί να πάρει θέση μόνος του ο Αρχιεπίσκοπος, ούτε ο Πρωθυπουργός», τόνισε.

«Είναι θέμα της κοινωνίας. Η Εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο και ο καθένας από εμάς δεν πρέπει σε τέτοια θέματα μεγάλα να σκέπτεται τι θα πει η Δεξιά, τι θα πει η Αιστερά τι θα πει η κεντρώα παράταξη. Σκέπτεται ποια κοινωνία θέλουμε και ποια οικογένεια θα υπάρχει αύριο», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα