ΑΘΗΝΑ
17:46
|
27.04.2024
Το ιαπωνικό διαστημικό σκάφος ενσωματώνει προηγμένη τεχνολογία που του επέτρεψε να προσσεληνωθεί με ακρίβεια σε επιλεγμένη περιοχή.
Moon-sniper-SLIM
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αποψινή προσσελήνωση του διαστημικού σκάφους Moon Sniper έβαλε την Ιαπωνία στη λέσχη των λίγων αλλά εκλεκτών χωρών που κατάφεραν να πραγματοποιήσουν μία επιτυχημένη προσσελήνωση στο δορυφόρο της Γης.

Η Ιαπωνική Διαστημική Υπηρεσία, JAXA, είχε εκτοξεύσει τον περασμένο Σεπτέμβριο στο σκάφος SLIM (Smart Lander for Investigating Moon) προκειμένου να ταξιδέψει στο Διάστημα προτού μπει σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη.

Τελικά, σήμερα, στις 17.20 το απόγευμα, το ιαπωνικό διαστημικό σκάφος, που ενσωματώνει προηγμένη τεχνολογία που του επέτρεψε να προσσεληνωθεί με ακρίβεια σε επιλεγμένη περιοχή, έφθασε στη Σελήνη, προκαλώντας ικανοποίηση στο προσωπικό της JAXA που δούλεψε σκληρά για το επιτυχές αποτέλεσμα.

Η προσσελήνωση του διαστημικού σκάφους με ακρίβεια αυξάνει τις πιθανότητες μίας επιτυχούς αποστολής καθώς επιλέγονται πιο ομαλές και ασφαλείς περιοχές που επιτρέπουν τις πιο ευνοϊκές συνθήκες για τη λειτουργία τού.

Οι αξιωματούχοι της Ιαπωνικής Διαστημικής Υπηρεσίας χαρακτήρισαν την αποστολή «μεγάλο ορόσημο» τονίζοντας πως συνιστά «ένα μεγάλο βήμα για τη μελλοντική εξερεύνηση του Διαστήματος».

Ο αντιπρόεδρος της Jaxa, Χιτόσι Κουνινάκα, τόνισε πως η επιτυχία της αποστολής θα οδηγήσει σε περισσότερες αποστολές στη Σελήνη και θα ενισχύσει τις προοπτικές για μία μελλοντική αποστολή και στον πλανήτη Άρη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η ByteDance δεν υποχωρεί στις πιέσεις των ΗΠΑ για πώληση του TikTok

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

34 χρόνια από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου Hubble

Το ρομπότ Emo μπορεί να μαντέψει πότε θα χαμογελάσεις…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα