ΑΘΗΝΑ
09:08
|
11.05.2024
Πωλείται όπως είναι επιπλωμένος, αγιογραφημένος και...ευλογημένος από τους γόνους μίας από τις πιο παλιές οικογένειες στην Αθήνα.
Ο ναός της Αγίας Παρασκευής στου Ψυρρή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατάπληξη προκαλεί στους διαβάτες που περνούν, τις τελευταίες ημέρες, από την οδό Αγίων Αναργύρων στου Ψυρρή, η λιτή ανακοίνωση με την ένδειξη «FOR SALE» (σ.σ. Προς Πώληση) που έχει αναρτηθεί σε εμφανές σημείο του παλιού ναού της Αγίας Παρασκευής παραπέμποντας σε δύο τηλεφωνικούς αριθμούς με κωδικό κλήσης Μάλτας.

Μα είναι δυνατόν να πωλείται ένας ναός;

Και όμως είναι, καθώς πρόκειται για κτίσμα «ιδιωτικό» όπως εξήγησε σήμερα σε ρεπόρτερ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παναθήναια», Βασιλική Νικολακοπούλου, όταν ρωτήθηκε για το πώς είναι δυνατόν να πωλείται ο ναός.

Η Νικολακοπούλου ανέφερε πως ο ναός ανήκει στην οικογένεια της Αγγελικής Ιωαννίδη, του γένους Μπούκη, που είναι από τις παλιότερες της Αθήνας. Σχεδιάστηκε και κτίστηκε στο πλαίσιο τάματος από τον αρχιτέκτονα Εμμανουήλ Μπούκη και αγιογραφήθηκε το 1936 από τον ζωγράφο Δημήτρη Πελεκάση.

«Η Αγγελική Ιωαννίδη και ο σύζυγός της Γιώργος έρχονταν κάθε χρόνο για να τιμήσουν την γιορτή της Αγίας Παρασκευής (σ.σ. 26 Ιουλίου). Τότε άνοιγαν τον ναό και γινόταν λειτουργία» ανέφερε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παναθήναια». Αυτό το προσκύνημα το έκαναν έως το 2022. Μετά τα ίχνη τους χάθηκαν καθώς ο σύζυγος της Αγγελικής Ιωαννίδη έφυγε από τη ζωή.

Τα παιδιά της οικογένειας αποφάσισαν στη συνέχεια να πουλήσουν οικόπεδο στην περιοχή, μέρος του οποίου είναι και ο ναός της Αγίας Παρασκευής. Το μόνο που δεν έγινε ξεκάθαρο είναι εάν πωλείται μεμονωμένα ή σαν μέρος του οικοπέδου…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αφγανιστάν: 60 νεκροί από πλημμύρες

Κουβέιτ: Διάλυση του Κοινοβούλιου και αναστολή συνταγματικών διατάξεων

Νέα, μαχητική συγκέντρωση εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα

Ο καιρός σήμερα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές το πρωί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα