ΑΘΗΝΑ
11:58
|
27.04.2024
Η τελευταία ανάρτηση του σκιτσογράφου δύο μέρες πριν τιμωρηθεί για την ελευθερία της έκφρασης και την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα 2.0.
Του Παναγιώτη Μητσομπόνου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρωτοφανές και ελληνικό. Ο σκιτσογράφος Παναγιώτης Μητσομπόνος κρατείται μέχρι σήμερα Παρασκευή 19/1 με εντολή εισαγγελέα στο Α.Τ. Αμπελοκήπων και στη συνεχεία θα δικαστεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Συνελήφθη κατά τη διάρκεια της δίκης για το φονικό λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου, επειδή… χρησιμοποίησε κινητό τηλέφωνο για να τραβήξει φωτογραφίες που θα χρησιμοποιούσε σε σκίτσο του, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος.

Η πρόεδρος της έδρας στη δίκη του Ζακ Κωστόπουλου ζήτησε να ελεγχθεί το κινητό του τηλέφωνο του σκιτσογράφου και στη συνέχεια διέταξε τη σύλληψή του. Αποστομωτική ήταν και η δήλωσή της: «Εντάξει, κοιτάξτε ας αφήσουμε και λίγο τους μιμητισμούς, είμαστε και Ελλάδα εδώ. Η δίκη έχει σημασία, όχι αυτά εδώ».

Άραγε τα σημειωματάρια των δημοσιογράφων κατασχέθηκαν; «Όχι ακόμα…», όπως απάντησε ο συνήγορος του κατηγορούμενου μεσίτη. «Δεν μίλησε κανείς για δημοσιογράφους. Ακόμα. Και δεν ζήτησα εγώ την παρουσία του εδώ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωάννης Γλύκας.

Αυτή είναι η τελευταία ανάρτηση του σκιτσογράφου δύο μέρες πριν τιμωρηθεί για την ελευθερία της έκφρασης και την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα 2.0.

Ο κόσμος του ελληνικού σκίτσου και η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων καταδίκασαν την πρωτοφανή σύλληψη του συναδέλφου τους και ζήτησαν να αποσυρθούν οι σε βάρος του κατηγορίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θαύμα! Θαύμα!

17η Απρίλη-Γενική Απεργία για το 59%;  

ΕΣΥ καλά;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα